Nume firmă: MY HOME CREATIONS SRL
Administrator: PATRONATUL TINERILOR ÎNTREPRINZĂTORI CLUJ
Planul de afacere finanțat: Înființarea unei societăți comerciale cu capacitate de producție prin investiția în echipamente și tehnologii noi, moderne si performante de productie, în domeniul textil, respectiv productia de lenjerii de pat, fete de masă, perini, perdele, draperii și alte obiecte de decoratiuni interioare din textile pentru locuințe.
Programul de finanțare: Start up AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest
Cod CAEN: 1392 Fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de corp)
Locația de implementare: mediul urban, localitatea Marghita, str. Bujorului, nr.64, județul Bihor, Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest
Descriere afacere: activitate de bază constă în producerea şi comercializarea de articole confectionate din material textil, inclusiv din materiale tricotate sau crosetate: pături, lenjerie de pat, fețe de masa, cuverturi, perini, fabricarea articolelor pentru decorarea locuintelor, perdele, draperii, storuri, cuverturi de pat, huse de mobile.

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al Gheoghinei în cadrul proiectului Start-up AIR, vă invităm să parcurgeți interviul pe care aceasta ni l-a acordat.
Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start up AIR?
R: Prin intermediul unor prieteni si apoi pe site si facebook.
Î: De ce ai ales să te înscrii în proiectul Start up AIR coordonat de Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj?
R: M-am înscris în grupul creat la Oradea în vederea accesării finanțării.
Î: A fost dificil să obții finanțarea (de max 148.600 lei) pentru demararea afacerii tale?
R: Nu, însă a trebuit sa muncesc mult pentru obtinerea finantarii.
Î: Ajutorul financiar nerambursabil a fost suficient pentru dezvoltarea planului tău de afaceri sau a fost necesară și o contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi cu aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.
R: A fost necesară si o contribuție proprie, în jur de 10.000 lei (mobilier, dotări atelier, materile primă, consumabile).
Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.
R: În primul rând m-a motivat să ajung unde mi-am propus cu realizarea acestui proiect. Apoi mi-am îndeplinit o mare dorință, de a putea achizitiona echipamente performante cu care să pot dota atelierul. M-a provocat să fac altceva decât eram obisnuită.
Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?
R: Implementarea proiectului, realizarea la timp a tot ceea ce mi-am propus în planul de afaceri, găsirea furnizorilor pentru echipamente si materie primă. Cea mai mare provocare a fost modul de achizitie a echipamentelor, gestionarea relatiei cu furnizorul, plata echipamentelor. Totul a fost bine la final.
Î: Care sunt principalele achiziții (categorii mari) pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă?
R: Achizitie masini de cusut si echipamente (59.269,54 lei), laptop (13.950 lei), servicii promovare social-media, afise, etc (28.500 lei).
Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant?
R: A fost o echipa foarte aproape de mine, m-a sustinut si îndrumat în implementarea proiectului, am primit răspuns la toate întrebările, am fost susținută de fiecare dată când am avut nevoie pentru clarificarea unor aspecte legate de implementarea proiectului.
Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat? Cum le-ai depășit?
R: La început au fost probleme deoarece am reusit să gasesc mai greu personalul, însă după recrutare si perioada de acomodare nu au mai existat probleme. Cu multă înțelegere si comunicare am depășit orice problemă.
Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea furnizorilor / clienților? Cum le-ai depășit?
R: Nu foarte mari probleme, însă am înteles că putină informare si un timp alocat acesteia m-a ajutat să găsesc furnizori cu preturi rezonabile si clienți seriosi.
Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru derularea activității? Cum ai gestionat situația?
R: Nu, deoarece am avut în vedere spatiul pentru atelierul de producție de la început, din perioada de scriere a proiectului.
Î: Un sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.
R: Să aibă încredere, curaj, să se informeze si să studieze mereu, constant, tot ce ține de scrierea si implementarea unui proiect.
Î: Un sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.
R: Din nou, să aibă încredere, ambiție, curaj, răbdare si să folosească orice oportunitate de finațare pentru afacerea lor.
Î: Menționează care sunt avantajele afacerii
R: Satisfacția produselor realizate, clienții mulțumiti care revin, organizarea timpului.
Î: Menționează care sunt dificultățile afacerii
R: Piața de desfacere, perioada pandemiei care a afectat aproape toate afacerile.