Smile Makeover Clinic SRL este o clinică stomatologică înființată în 2022, în localitatea Sânnicoară din județul Cluj. Misiunea noastră este să oferim cele mai bune tratamente stomatologice din Cluj și din România, ce îmbină estetica cu funcționalitatea, pentru a zâmbi cu încredere în cel mai scurt timp posibil.
Clinica oferă pe lângă tratamentele stomatologice realizate în regim standard de timp, și un concept nou de care se pot bucura pacienții: tratamente stomatologice realizate în regim rapid. Astfel, prin realizarea unor parteneriate cu laboratoarele de tehnică dentară, parteneriate ce prevăd prioritizarea realizării lucrărilor protetice, prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generație și prin realizarea minuțioasă a planului de tratament și programarea pacienților astfel încât să se realizeze un număr cât mai mare de ședințe de tratament într-un timp cât mai scurt, pacienții pot beneficia de reducerea semnificativă a timpului de realizare a unui plan de tratament complex.


Prin tratamentele stomatologice în regim standard ne adresăm unei populații țintă de pe rază municipiului Cluj-Napoca cu o vârstă între 25-45 ani, cu venituri medii și peste medii, interesați să beneficieze de servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate. Regimul rapid se adresează în principal pacienților străini atrași prin agențiile de turism medical și prin publicitatea online în zonele de interes din afara țării, precum și pacienților români stabiliți în diaspora pentru care unul din scopurile venirii în România este rezolvarea problemelor stomatologice, ambele categorii de pacienți caracterizându-se printr-o ședere limitată în țară, deci și o perioadă limitată disponibilă pentru beneficierea de servicii stomatologice.

O altă categorie vizată pentru regimul rapid este reprezentată de tineri înaintea evenimentelor importante din viața lor (ex: nuntă), ce doresc în timp util o estetică dentară perfectă în cadrul acestor evenimente. Pentru reducerea suplimentară a timpului necesar finalizării unui plan de tratament, precum și pentru sporirea calității tratamentelor și a confortului pacienților în timpul tratamentelor, clinica va utiliza cele mai noi tehnici de amprentare orală cu ajutorul scannerului intra-oral, precum și configurarea viitorului aspect final al danturii prin utilizarea softurilor specializate de DSD.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești tu antreprenorule?

Mă numesc Pricope Razvan-Alexandru, medic stomatolog și antreprenor. De multă vreme știam că viitorul meu profesional va consta în deschiderea unui cabinet stomatologic propriu, dar nu îmi imaginam niciodată că acest moment va veni atât de repede în parcursul meu profesional.

Ce te-a determinat să faci acest pas uriaș în viață ta profesională și să-ți asumi acest risc?

Am profitat mereu de fiecare șansă și oportunitate ce mi s-a oferit.

Care sunt calitățile personale care crezi că te ajută să reușești cu această afacere? 

Mă caracterizează perseverența și ambiția de a reuși ceea ce mi-am propus.

Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start Up Sănătos-SUS

De proiectul Start Up Sănătos am aflat prin intermediul profesorului cu care mi-am derulat proiectele de cercetare din facultate, ce a dat share la link-ul de înscriere.

Cum ți-a venit ideea de afaceri?

Ideea de afaceri a pornit de la progresia logică în cariera oricărui medic stomatolog, deschiderea unui cabinet, combinată cu dorința de a explora o nișă puțin cunoscută în domeniul stomatologiei: tratamentele stomatologice rapide.

Este un domeniu în care ai experiență și expertiză sau ai ieșit din zona de confort și încerci ceva nou și diferit față de ce făceai până acum?

Profesional, mă aflu în zona de confort, fiind medic stomatologic. Antreprenorial, am ieșit complet din această zonă de confort, fiind tototdată manager, om de vânzări și om de marketing, domenii cu totul noi pentru mine.

De ce acum? Ai fi încercat și dacă nu apărea oportunitatea acestei finanțări?

Acum fiind că acum a apărut oportunitatea. Probabil aș fi încercat și fără această finanțare, dar cu siguranță nu aș fi reușit din punct de vedere financiar.

O scurtă descriere a ideii de afacere

Clinica New Smile Dent din Sânnicoară îmbină tehnologia cu expertiza unei echipe formată din peste 5 medici stomatologi pentru a oferi pacienților tratamente stomatologice de cea mai bună calitate. Pe lângă acest aspect, oferim pacienților cu cazuri ce se pretează posibilitatea de a opta pentru tratamente stomatologice în regim rapid, urgentând astfel obținerea rezultatului final.

Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

Cele mai mari provocări au fost:

Obținerea unui credit ipotecar pentru achiziția spațiului. Am consultat ofertele a peste 25 de bănci până am găsit una ce era dispusa să îmi ofere un credit.

Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale. Suma câștigată nu a acoperit nici pe departe costul afacerii. Costul total a fost de aproximativ 210.000 Euro, diferența față de planul de afaceri venind din fonduri proprii și din credit ipotecar.

Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?

Nu au fost probleme sau dificultăți în angajarea personalului.

Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?

Nu au fost musai probleme. De principiu am păstrat furnizorii, dar am negociat astfel încât să obțin cel mai bun preț.

Care sunt așteptările tale ca antreprenor?

Dezvoltarea afacerii și extinderea clinicii.

Cum îți vezi afacerea în 3 ani? Dar în 5 ani? Explică de ce crezi că previziunile tale s-ar putea îndeplini.

Atât în 3 ani cât și în 5 ani doresc să îmi imaginez că voi fi un furnizor premium de servicii stomatologice din zonă, reușind să atrag un număr cât mai mare de pacienți.

A trecut deja un an de când ai pornit pe acest nou drum. Ce lucruri noi și utile ai învățat pe parcurs?

De la o experiență vastă în domeniul stomatologiei la setarea campaniilor de marketing online, la probarea pieței pentru diferite servicii stomatologice, pe parcursul ultimului an am învățat probabil mai multe lucruri decât în toți cei 6 ani de facultate.

Ce sfaturi ai da celor care doresc să devină antreprenori ṣi să acceseze fonduri nerambursabile?

Just do it!