Eu sunt Andrei Tupiță, fondatorul comunității Moto Moto. Începând cu toamna anului 2022 s-a alaturat proiectului și prietenul meu Mihai Nistor.

Pentru noi, motocicleta nu este un mijloc de transport cu care te deplasezi spre următoarea destinație. EA este acel instrument care ne face să zâmbim din momentul în care o vedem dimineața în garaj până când ajungem oriunde ne-am propus. Orice călătorie pe motocicletă, fie că durează 30 de minute sau 7 zile, pentru noi este o sărbătoare. Dacă și pentru tine e la fel înseamnă că ai nimerit în locul potrivit. Fie că te vei alătura uneia dintre turele noastre sau vei dori să explorezi de unul singur noi te vom ajuta și ne vom asigura că vei avea parte de cea mai reușită experiență.

Eu pot să spun că sunt pasionat de motociclete, dar despre Mihai putem spune cu siguranță că e obsedat de tot ceea ce înseamnă lumea moto. El planifică în detaliu majoritatea traseelor și cunoaște cele mai frumoase drumuri pe care vom merge împreună. Avem experiență în organizarea turelor moto în România acumulată în ultimii cinci ani în special cu grupuri de motocicliști din Germania, Austria dar și din alte țări. Am condus cu succes pe cele mai frumoase drumuri din Carpați peste 120 de motocicliști care la final au fost extrem de încântați.

Începând cu 2023 vom pune la dispoziția voastră patru motociclete BMW R 1250 GS, cea mai buna opțiune din toate punctele de vedere pentru astfel de ture. Folosim o dronă si sisteme Go Pro pentru a creea cele mai frumoase amintiri. Ținem foarte mult la siguranța în trafic și la nevoie punem la dispoziția voastra si veste cu sistem airbag de ultimă generație.

Te așteptăm alături de noi în comunitatea moto-moto.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești tu antreprenorule?

Mă numesc Andrei Tupiță și am urmat cursurile Facultății de Business.

Ce te-a determinat să faci acest pas uriaș în viață ta profesională și să-ți asumi acest risc?

Sunt antreprenor din 2013 și am facut acest pas din pasiunea mea pentru motociclete . Nu îl consider un risc atat de mare , mai degraba îl vad ca pe o nouă provocare in domeniul antreprenorial.

Care sunt calitățile personale care crezi că te ajută să reușești cu această afacere? 

Sunt o persoana energică, sunt rezistent în situații stresante , perseverent , încerc să îmi ating intotdeauna obiectivele, sunt rabdator (rezultatele într-un start up apar după 3 ani , așa ca în acești 3 ani trebuie sa fim perseverenți, încrezători )

Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start Up Sănătos-SUS

De la prieteni din postările online.

Cum ți-a venit ideea de afaceri?

Sunt pasionat de motociclete și avand în vedere ca e un business destul de nișat , mă gândeam ca e o oportunitate bună de afacere. Cu cât e businessul mai nișat cu atat sunt mai puțini care încearca sa faca acel business . Eu văd o oportunitate în orice nișă.

Este un domeniu în care ai experiență și expertiză sau ai ieșit din zona de confort și încerci ceva nou și diferit față de ce făceai până acum?

Nu am experiență în acest business , am ieșit din zona de confort și asta ma motivează . În același timp doresc sa precizez ca am experiență in business și cheia succesului în orice facem este munca si perseverența . Daca aplicăm această rețetă în orice business, cu siguranță va funcționa.

De ce acum? Ai fi încercat și dacă nu apărea oportunitatea acestei finanțări?

Acum pentru ca a apărut oportunitatea acestei finanțări și trebuie să profitam de aceste finanțare.

O scurtă descriere a ideii de afacere.

Tururi moto cu ghid și motocicletă pusa la dispoziție pentru cei care vor sa vadă ce țară frumoasă avem.

Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

Provocările care apar în orice business de început, găsirea clienților si menținerea lor .

Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

Nu a fost suficientă suma nerambursabilă. Am avut și o contribuție proprie de aprox 15 mii Euro

Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?

Nu

Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?

Nu

Care sunt așteptările tale ca antreprenor?

Să ajung numarul 1 în regiunea în care activez, și în Romania, pe viitor.

Cum îți vezi afacerea în 3 ani? Dar în 5 ani? Explică de ce crezi că previziunile tale s-ar putea îndeplini.

Doresc sa mă extind așa cum am facut previziuni și în planul de afaceri . Inițial am inceput cu tururi moto în Romania dar în anul 2024 și anii ce vor urma voi face tururi moto pe toate continentele: America de Sud, Africa, Asia . Previziunile mele s-ar putea îndeplini pentru că lucrez în această direcție . Dacă alții au reusit înseamna că pot și eu. Mi-e mai greu să fac ceva ce nu a mai facut nimeni ( gen Elon Musk care vrea sa colonizeze planeta Marte…..e o nebunie care mie imi lipsește dar îi admir foarte mult pe cei ce “inventeaza un business” gen Zuckerberg,Bezos…)

A trecut deja un an de când ai pornit pe acest nou drum. Ce lucruri noi și utile ai învățat pe parcurs?

Am învatat ca nu merge nicio afacere fără munca, dedicare, voință și răbdare…nu sunt neaparat lucruri noi dar de câte ori încep un business mi le reamintesc.

Ce sfaturi ai da celor care doresc să devină antreprenori ṣi să acceseze fonduri nerambursabile?

Să aiba încredere în ideea lor, să nu rămâna doar la stadiul de idee, să își facă un plan de afaceri si să își pună ideea în aplicare . Idei au mulți dar puțini au curajul si determinarea să le pună în aplicare . Nu toata lumea poate să fie antreprenor și asta nu inseamnă că e un lucru rău, unii sunt foarte buni angajați si ajung în funcții cheie în unele companii . Dar dacă simt ca vor să facă ceva pe cont propriu și au o idee, să nu mai stea pe gânduri și să se apuce de treabă cu toate că vor avea multe piedici și multe sfaturi negative de la cei din jur .P.S. Sa-i lase în pace pe cei ce dau sfaturi de business, pe speakerii motivaționali. Majoritatea speakerilor de business nu au avut niciun business sau au avut și au eșuat. Antreprenorii de succes nu au timp sa stea pe tik tok sa dea sfaturi de business .