Credem că educația este unul dintre lucrurile care duce la consolidarea unei societăți mai puternice. Misiunea noastră ca afacere este crearea unui spațiu care să îmbine cu succes recrearea și învățarea limbii engleze în așa fel încât copiii să ajungă să îndrăgească această limbă fără să simtă efortul care de obicei vine la pachet în momentul în care aceștia participă la activități de formare lingvistică. Afacerea își dorește crearea unui spațiu sigur și relaxant pentru copiii cu vârstele între 6 și 14 ani din Cluj-Napoca, în cadrul căruia educația și jocul să se îmbine. 

Afacerea se concentrează pe ideea de „Edutainment”, adică educație distractivă. Există un întreg segment de piață în comunitatea de părinți care își doresc să își vadă copiii fericiți și relaxați, dar care în același timp își doresc ca aceștia să își dezvolte niște competențe utile pentru viitorul lor. Astfel, se dorește crearea unui business care să ofere ambele componente într-un singur loc. Se va crea un spațiu de joacă pentru copiii, cu animatori socioeducaționali, care vor susține activități recreative în limba engleză. În acest mod, copiii vor petrece timp de calitate, care să îi distreze și relaxeze și care, în același timp, să le formeze competențe lingvistice în limba engleză.

Ne ocupăm să creăm activități recreative pentru copii care conțin exerciții de limba engleză, în mod regulat, de 2 ori pe săptămână, câte 2 ore. Activitățile se organizează în grupe, formate din cel mult 15 copii apropiați ca nivel de vârstă și ca nivel lingvistic.
Oferim tabere organizate în lunile de vară în care se vor aborda diferite tematici și activități care se desfășoară în principal în limba engleză, în funcție de nivelul copiilor. Activitățile se vor desfășura pe grupe, în funcție de nivelul de vârstă al participanților.
Oferim petreceri pentru copii, care să marcheze evenimente importante din viața acestora. Folosim echipamente de ultimă generație pentru a genera efecte spectaculoase (jocuri de lumini, fum greu, sunet de calitate) și folosim cabine foto pentru a genera poze unice, care să poată fi păstrate ca niște amintiri frumoase.
Oferim spre închiriere o parte din echipamentele pe care deținem, și anume sistem de sonorizare, mașină de fum, cabinele foto, scena de interior și luminile pentru petreceri. Acestea vor fi transportate de noi la locația indicată, și ne vom asigura că acestea sunt utilizate corespunzător și că nu se produc stricăciuni în momentul punerii lor în funcțiune.

gsadhd

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești tu antreprenorule?

Numele meu este Roman-Crișan Horia, am 22 de ani și sunt administratorul Presto Events S.R.L.. Am pornit în această aventură știind cât de profitabilă este această idee de afacere, și de cererea imensă de pe piață pentru astfel de activități educaționale distractive.

Ce te-a determinat să faci acest pas uriaș în viață ta profesională și să-ți asumi acest risc?

Dintotdeauna mi-am dorit să am afacerea mea, și încă de pe perioada liceului am început să mă gândesc la ce tipuri de afaceri mi-ar plăcea. Toate ideile pe care le-am avut s-au învârtit în jurul aceleiași idei mai mari, și anume îmbinarea educației cu distracția. La fel cum mie, colegilor mei și celorlalți tineri din jurul meu le-ar fi plăcut să aibă mai multe oportunități de a învăța lucruri noi, cum ar fi alte limbi, în timp ce exista și loc de distracție la mijloc, eram convins că mai sunt o grămadă de astfel de copii care s-ar bucura de astfel de oportunități.

Care sunt calitățile personale care crezi că te ajută să reușești cu această afacere? 

Capacitatea mea de organizare cred că este calitatea mea principală cate mă ajută să reușesc cu această afacere, deși știu sigur că mai sunt multe alte lucruri pe care trebuie să le învăț. Consider că în același timp determinarea este un alt lucru care mă ajută să țin afacerea pe picioare, deoarece fără asta cred că mi-ar fi mult mai greu să vin tot timpul cu metode noi de a crește afacerea.

Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start Up Sănătos-SUS.

Am aflat despre proiectul “Start Up Sănătos – SUS” prin intermediul online și de la alți colegi de facultate care își doreau să își dezvolte propriile afaceri, așadar m-am decis să încerc și eu să îmi transform visul în realitate.

Cum ți-a venit ideea de afaceri?

Încă din anii de liceu, visul de a avea propria afacere a început să prindă formă în mintea mea. Reflectând la diferitele tipuri de business-uri care m-ar interesa, am observat că toate ideile mele erau legate de același concept mai amplu: combinarea educației cu elemente de distracție. Era clar pentru mine că, așa cum eu și colegii mei ne doream mai multe oportunități de a învăța lucruri noi – cum ar fi limbi străine – într-un mod distractiv, trebuie să existe mulți alți tineri cu aceleași aspirații. Această convingere m-a încurajat să cred că există o piață reală pentru o astfel de ofertă, unde învățarea se face prin joacă și aventură.

Este un domeniu în care ai experiență și expertiză sau ai ieșit din zona de confort și încerci ceva nou și diferit față de ce făceai până acum?

Este cu siguranță un domeniu în care nu am prea multă expertiză și experiență, ci mai degrabă am ieșit din zona de confort și m-am decis să fac ceva nou și diferit față de ce făceam înainte, în special luând în considerarea specializarea pe care mi-am ales-o la facultate (Contabilitate și Informatică de Gestiune).

De ce acum? Ai fi încercat și dacă nu apărea oportunitatea acestei finanțări?

Da, cu siguranță aș fi încercat să aduc acest plan de afaceri la realitate, însă această oportunitate nu numai că m-a ajutat să pornesc cu un avantaj enorm de util, ci m-a ajutat și să ofer clienților mei servicii mai de calitate.

O scurtă descriere a ideii de afacere.

Afacerea se concentrează pe ideea de „Edutainment”, adică educație distractivă. Există un întreg segment de piață în comunitatea de părinți care își doresc să își vadă copiii fericiți și relaxați, dar care în același timp își doresc ca aceștia să își dezvolte niște competențe utile pentru viitorul lor. Astfel, se dorește crearea unui business care să ofere ambele componente într-un singur loc. Se va crea un spațiu de joacă pentru copiii, cu animatori socioeducaționali, care vor susține activități recreative în limba engleză. În acest mod, copiii vor petrece timp de calitate, care să îi distreze și relaxeze și care, în același timp, să le formeze competențe lingvistice în limba engleză.

Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

Am identificat anumite dificultăți și amenințări, precum:

1.Piața actuală este saturată de o varietate de opțiuni pentru activități recreative și educative, ceea ce reprezintă un risc pentru afacere. Ca răspuns, ne-am specializat într-un anumit tip de activități care combină aspectele recreative și educative, o nișă încă neexplorată pe piață.

2.Segmentele de piață pe care le-am identificat necesită constant stimulare prin experiențe inedite. Pentru a răspunde acestei nevoi, am actualizat periodic serviciile noastre. Acest lucru a inclus schimbarea decorațiunilor, organizarea unor jocuri diferite și alte inițiative similare pentru a asigura o experiență mereu nouă și atrăgătoare pentru clienții noștri.

3.Accesarea segmentului țintă este dificilă, având în vedere că beneficiarul este copilul, iar decizia de cumpărare aparține părintelui. În mod tradițional, locurile unde se poate interacționa cu acești potențiali clienți nu includ publicitate, însă am reușit să identific alte căi de a ajunge la acest segment.

Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

Fondurile nerambursabile au fost suficiente pentru acoperirea costurilor de achiziție a echipamentelor și a altor cheltuieli necesare. Totuși, am contribuit și cu resurse proprii pentru a asigura o poziție mai solidă pe piață și pentru a maximiza șansele de succes ale afacerii.

Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?

În procesul de identificare, recrutare și angajare a personalului, am întâmpinat câteva obstacole, pe care le-am depășit prin strategii bine gândite. Am început campania de recrutare în luna august, stabilindu-mi ca obiectiv să finalizez contractele de muncă până în septembrie. Am utilizat rețeaua mea de contacte din mediul ONG, am postat în grupurile de absolvenți de liceu și de studenți, și am folosit intensiv canalele de social media pentru a face cunoscută disponibilitatea postului de animator socio-educativ. Am colectat și examinat CV-urile aplicanților, punând accent pe experiența și formarea lor academică. Am selectat candidații cu cele mai solide background-uri pentru interviuri, iar în urma acestora, am angajat persoana care s-a aliniat cel mai bine cu cerințele și cultura afacerii mele. Când a venit vorba de postul de administrator al societății comerciale, am preluat eu însuși acest rol, datorită înțelegerii profunde a viziunii și nevoilor afacerii.

Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?

Da, identificarea furnizorilor potriviți a fost o provocare, deoarece calitatea și fiabilitatea acestora sunt esențiale pentru succesul afacerii. Am depășit această provocare prin următoarele metode:

Cercetare aprofundată: Am petrecut timp semnificativ evaluând diferiți furnizori, citind recenzii, studii de caz și solicitând referințe.

Solicitarea de oferte multiple: Am obținut cotații de la mai mulți furnizori pentru a compara prețurile și serviciile oferite.

Negocierea termenilor: Am intrat în negocieri detaliate pentru a asigura termenii cei mai favorabili, inclusiv discounturi pentru volum, garanții și termene de livrare.

Diversificarea furnizorilor: Pentru a reduce riscul, am diversificat rețeaua de furnizori pentru a nu depinde de un singur sursă.

Prin aceste eforturi, am reușit să stabilesc relații solide cu furnizori de încredere care susțin standardele noastre înalte și contribuie la succesul afacerii.

Care sunt așteptările tale ca antreprenor?

În calitate de antreprenor, mi-am propus să creez o afacere care nu doar să supraviețuiască, ci să prospere, aducând inovație și valoare clienților. Am tins spre atingerea unui nivel de succes care mi-a permis nu doar să mă mențin pe piață, dar și să generez suficient profit pentru a reinvesti în creșterea afacerii. În acest parcurs, am avut intenția de a avea un impact pozitiv asupra comunității, creând locuri de muncă și oferind servicii care să îmbunătățească viețile oamenilor. Totodată, am căutat să mă dezvolt personal și profesional, învățând continuu și adaptându-mă la noile provocări. Pe lângă toate acestea, am fost conștient de importanța menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală, pentru a evita epuizarea și pentru a-mi păstra claritatea și motivația.

Cum îți vezi afacerea în 3 ani? Dar în 5 ani? Explică de ce crezi că previziunile tale s-ar putea îndeplini.

În trei ani, îmi imaginez afacerea stabilizată și recunoscută în comunitate ca un loc de referință pentru educație distractivă. Mă aștept să am un portofoliu solid de clienți fideli și să fi extins oferta de servicii. Voi urmări creșterea veniturilor cu un ritm sustenabil și să fi stabilizat fluxul de cash. Investițiile inițiale în echipamente și marketing ar trebui să înceapă să dea roade, permițându-mi să explorez noi piețe sau segmente de clienți.

În cinci ani, viziunea se extinde spre diversificare și potențiala expansiune regională. Poate că voi fi în punctul în care să deschid locații suplimentare sau să ofer franchise-uri. Mă aștept ca brandul să fie bine stabilit, cu o reputație puternică pentru calitate și inovație. Ar putea exista și oportunități de a colabora cu școli sau instituții pentru programe after-school sau tabere de vară, consolidându-mi rolul în educația comunității.

Cred că aceste previziuni sunt realizabile datorită strategiei inițiale bine gândite, a nevoii crescute de servicii educaționale care combină învățarea cu distracția și a angajamentului meu de a răspunde la cerințele clienților. Angajarea unui personal calificat vor contribui, de asemenea, la atingerea acestor obiective. În plus, adaptabilitatea și capacitatea de a răspunde rapid la schimbările de piață sunt esențiale în realizarea acestor previziuni.

A trecut deja un an de când ai pornit pe acest nou drum. Ce lucruri noi și utile ai învățat pe parcurs?

În acest an plin de provocări și realizări, am învățat multe lecții valoroase care m-au ajutat să mă dezvolt ca antreprenor. Am învățat importanța adaptabilității și a flexibilității în afaceri, căci planurile inițiale pot necesita ajustări rapide în funcție de schimbările de pe piață sau de feedback-ul clienților. Am descoperit că ascultarea clienților este vitală – dorințele și nevoile lor pot conduce la inovații și îmbunătățiri semnificative în oferta mea de servicii. Am înțeles și mai bine importanța gestionării eficiente a finanțelor. Prudența în cheltuieli și monitorizarea atentă a fluxului monetar sunt esențiale pentru supraviețuirea și creșterea afacerii. Pe lângă asta, am învățat că investiția în marketing de calitate și în construirea brandului nu sunt doar costuri, ci investiții cruciale care aduc valoare pe termen lung.

Ce sfaturi ai da celor care doresc să devină antreprenori ṣi să acceseze fonduri nerambursabile?

Cu mare drag încurajez pe oricine aspiră să devină antreprenor și să exploreze posibilitățile de finanțare nerambursabile, în special dacă viziunea lor de business se aliniază cu obiectivele programelor de finanțare. A porni pe acest drum poate fi o aventură plină de satisfacții, dar și de provocări.