Nume firmă: NUAGE BEAUTY SRL

Administrator: Achim Sebastian Gheorghe

Planul de afacere finanțat: Servicii profesionale de înfrumusețare

Programul de finanțare:  România Start-up Plus

Cod CAEN: 9602-Coafură și alte activități de înfrumusețare

Locația de implementare: Cluj-Napoca

 

Nuage Beauty este un reper de excelență în ceea privesc serviciile de înfrumusețare pe piața din Cluj-Napoca.

Salonul Nuage din Cluj – Napoca oferă servicii complete de îngriire și înfrumusețare: Cosmetica, Coafor, Frizerie, Manichiura – Pedichiura si Makeup profesionale, adresându-se cu precădere persoanelor educate, cu putere de cumpărare medie și superioară, preocupate de îngrijirea personală și de aspect, interesate de produse și servicii de calitate și deschise față de noile tendințe și tehnologii.

Sebastian și Laura Achim sunt fondatorii și managerii salonului Nuage. Sebastian și-a dezvoltat aptitudini manageriale urmand Facultatea de Inginerie si Management din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj – Napoca dar si din cei 2 ani in cadrul OSUT Cluj – Napoca (Organizatia Studentilor din cadrul Universitatii Tehnice) ca si coordonator al departamentului de Divertisment; de asemenea, Sebastian are bune competențe în domeniul IT (ex. limbaje programare, dezvoltarea de aplicatii mobile, tehnologii utilizate – web design, mobile development, rețele de socializare). La rândul ei, Laura Achim are o experienta de peste 4 ani de Cosmetician si Makeup Artist, dezvoltându-și competențe în interacțiunea cu clienții, recomandarea de tratamente de îngrijire personală, utilizarea de produse pentru tratamente cosmetice profesionale și echipamente dedicate pentru tratamente ca: Microdermabraziune, Peelinguri chimice, Ultrasunete. Împreună, Sebastian și Laura definesc viziunea firmei și administrează afacerea, oferind clienților îngrijire personală și beneficii emoționale, și asigurând angajaților un mediu de lucru relaxant, cu un design minimalist și aerisit, beneficiind de o atmosfera creativă și de oportunități de dezvoltare a carierei. Pe lângă Sebastian și Laura, serviciile de îngrijire și înfrumusețare sunt asigurate de încă 3 angajați specialiști din domeniul beauty, ca: Hairstylist, Estetician, Makeup Artist și Nail Artist.

Ideea afacerii a venit din dorința de a face ceva mult mai bine decât o fac alți competitori în acest domeniu. Misiunea NUAGE BEAUTY este „să oferim servicii de cea mai bună calitate, variate cu procedee inovatoare de ultima generație cu scopul de a îmbunătății stima de sine a fiecărui client”

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial a lui Sebastian în cadrul proiectului Start up AIR vă invităm să parcurgeți mini interviul pe care acesta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start up AIR?

R: Aveam ideea afacerii de mult în minte, însa în August 2018, în concediu, a fost momentul în care toate astrele s-au aliniat și la o simplă căutare pe google am dat de Asociația Inceptus. Am sunat, am fost invitat la interviul pentru grupul țintă, apoi restul e istorie 😀

Î: De ce ai ales să te înscrii în proiectul Start up AIR coordonat de Asociația Inceptus România?

R: Mi s-a părut o oportunitate foarte bună de a începe afacerea la care mă gândeam deja de ceva vreme. Oamenii cu care am interacționat încă de la început, de la primul interviu, pentru a putea intra în grupul țintă, mi s-au părut profesioniști și programul mi s-a părut unul perfect pentru afacerea mea în acel moment.

Î: A fost dificil să obții finanțarea (de max 148.600 lei) pentru demararea afacerii tale?

R: Nu pot zice că a fost dificil. A fost în schimb un proces de durată (aproximativ 1 an), cu satisfacții dar și cu frustrări în unele momente, însă în final am reușit să pornim afacerea.

Î: Ajutorul financiar nerambursabil a fost suficient pentru dezvoltarea planului tău de afaceri sau a fost necesară și o contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi cu aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

R: Ajutorul financiar a acoperit toate cheltuielile ce ni le-am propus în bugetul planului de afaceri, însă au fost și cheltuieli care nu au fost eligibile în acest proiect, iar aceste cheltuieli au trebui să fie suportate de noi. Estimăm că am investit pe lângă ajutorul nerambursabil încă 15.000 Euro în designul interior al spațiului mai ales.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: E foarte simplu. Dacă nu aveam această finanțare nu aveam posibilitatea financiară să pornesc afacerea.

Având în vedere că banii au fost acordați în urma unui concurs de planuri de afaceri care a implicat și un Pitch în fața unei comisii, (ceva total nou pentru mine), și de asemenea am beneficiat și de un curs de antreprenoriat care pentru mine a fost ceva incredibil, curs care pentru mine s-a finalizat cu scrierea în totalitate a Planului de afaceri (primul pentru mine), mi se par lucruri care m-au ajutat si ma vor ajuta in continuare si in alte afaceri.

Și nu în ultimul rând finanțarea m-a ajutat să particip la crearea afacerii mele de la zero. Am trecut prin toate etapele posibile printre care pot aminti: scrierea planului de afaceri, creearea unui SRL, obținerea avizelor de funcționare, angajarea personalului, și așa mai departe.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Cele mai mari provocări au fost și rămân în continuare: găsirea și menținerea unui personal bine pregătit și dispus să se alăture unei afaceri noi (un start-up), crearea de strategii de vânzări și promovarea unui start-up pentru a genera venituri și nu în ultimul rând, situația actuală din România datorată noului Coronavirus care au dus până la închiderea temporară a afacerii.

Am trecut peste toate aceste provocări prin implicare constantă, prin determinare și prin dorința de a face această afacere să genereze profit. Suntem mereu implicați direct în relația cu angajații, oferim cursuri și traininguri de specializare dar și alte beneficii materiale. De asemenea, suntem implicați direct în promovarea afacerii, în mod constant.

Î: Care sunt principalele achiziții (categorii mari) pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă?

R: Printre cele mai mari achiziții făcute au fost: serviciile de marketing și branding și dotarea cu aparatură profesională a salonului. De asemenea, ca și cheltuieli mari putem spune că au fost și salariile acoperite timp de 4 luni pentru 2 angajați și chiria spațiului.

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant?

R:  Eu sunt de părere că avem și acum o relație foarte bună. Am fost ajutat mereu pe parcursul primului an de implementare cu orice problema am ajuns la ei.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat? Cum le-ai depășit?

R:  Cum ziceam și la întrebarea precedentă, personalul reprezintă în domeniul nostru o provocare. Avem 3 angajați care sunt cu noi încă de la deschidere, însă am avut și persoane care au decis să caute noi oportunități. Încercăm să oferim șansa de a lucra la noi în salon persoanelor la început de drum, juniorilor, sau absolvenților de cursuri de specialitate, chiar dacă și acest lucru este o provocare în plus. Avem, însă și personal cu experiență care oferă ajutor constant acestor tineri și ața reușim să oferim servicii de calitate clienților noștri.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea furnizorilor / clienților? Cum le-ai depășit?

R: Identificarea furnizorilor nu a fost o problemă pentru noi. Știam încă dinainte de a deschide cu ce furnizori vrem să colaborăm și începusem discuții cu ei încă dinainte de deschidere.

Legat de clienți, este într-adevăr o provocare pentru pentru noi, deoarece este o competiție mare în domeniul serviciilor de înfrumusețare din Cluj – Napoca. însă avem perseverență, continuitate și constanță în ceea ce privește brandul nostru și cum vrem să fim percepuți chiar dacă va dura mai mult să acumulăm clienți fideli. E mai important pentru noi să avem clienți pe care îi dorim noi, clienți care vor ne vor fi fideli pe termen lung.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru derularea activității? Cum ai gestionat situația?

R: Identificarea spațiului potrivit pentru noi a fost o adevărată aventură. A durat aproximativ 5 luni să îl găsim, a trebuit să îl și închiriem să nu îl pierdem, iar pentru asta a trebuit să plătim 3 luni de chirie din bani proprii, pentru a avea timp să îl și amenajăm cum ne doream. E destul de greu în Cluj – Napoca să găsești un spațiu central, suficient de mare și să fie și decent ca preț, însă noi credem că am reușit, sau cel puțin noi suntem multumiți de spațiu și din feedback-ul pe care îl avem de la clienți am putea spune că și lor le place.

Î: Un sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Dacă cineva crede în ideea lui de afacere și nu a avut posibilitatea financiară să o pună în practică, fondurile nerambursabile sunt o foarte bună oportunitate pentru a face acest lucru, însă cred că trebuie să fie foarte serioși când decid să acceseze fonduri nerambursabile.

Î: Un sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Dacă are o idee de afacere în care el crede, merită să încerce, mai ales accesând fonduri nerambursabile.

Î: Menționează care sunt avantajele afacerii

R: NUAGE este un concept unic de Beauty Services care conține o gamă completă și complexă de Servicii Profesionale de înfrumusețare: Cosmetică, Coafor, Frizerie, Manichiură, Pedichiură și Make-up Profesional.

Î: Menționează care sunt dificultățile afacerii

R:  Competiția mare pe piața de servicii de înfrumusetare din Cluj

Găsirea personalului calificat și motivarea lui.

Promovarea online și offline a unui salon de înfrumusețare.