Nume firmă: ARTISANMASTER S.R.L
Administrator: Sorin Viorel COCEA
Planul de afacere finanțat: Înființarea unei brutării artizanale în municipiul Bistriţa.
Programul de finanțare: Diaspora Start- Up
Cod CAEN finanțat: 1071 – Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie
Locația de implementare: Bistriţa
Fără gluten, fără lactoză, bună, dar şi frumoasă, atractivă pentru toată lumea, obligatoriu sănătoasă, mereu proaspătă şi mereu la timp, dar niciodată congelată. Pâinea trece prin transformări delicioase pentru a ţine pasul cu noile gusturi, aşa că, astăzi, am convins unul dintre cei mai cunoscuţi brutari din Bistrița-Năsăud, Sorin Cocea, să lase un pic aluatul la dospit şi să ne povestească cum se schimbă pâinea noastră cea de toate zilele.
”Nu abordăm tendinţa de a consuma produse fără gluten ca pe o luptă, o privim ca pe o evoluţie a obiceiurilor de consum şi căutăm să ne adaptăm“, ne-a spus Sorin, antreprenorul din spatele businessului ”Artisan” cea mai celebră brutărie artizanală din municipiul Bistrița, el întorcându-se anul trecut din Irlanda pentru a dezvolta un business în domeniul producției de panificație, cu o finanțare de 33.000 euro obținută în cadrul programul Diaspora Start Up, proiectul Antreprenor Acasă.
Lansat spre sfârșitul anului 2019, brandul Artisan și-a făcut repede renume, prin brutăria magazin de pe strada Ștefan Cel Mare, la nr. 22, din Bistrița.
Dar ce deosebeşte până la urmă o pâine bună de o franzelă clasică, dincolo de preţ?
”O pâine bună are nevoie de puţine ingrediente şi de multă atenţie din partea brutarului. Această atenţie începe cu selecţia ingredientelor, făina fiind de departe cea mai importantă“, ne-a spus cel care și-a format experiența de brutar în cei 7 ani petrecuți la o brutărie irlandeză din centrul Dublinului.
Dintre toate pâinile care sunt produse zilnic aici, cea mai cerută este pâinea cu maia. De multe ori, aceasta ajunge să fie mâncată în drum spre casă, pentru că până la urmă ce om normal poate rezista tentaţiei?

- Your Content Goes Here
- Your Content Goes Here
- Your Content Goes Here