Societatea noastra se numește LIFEZOOM STUDIO S.R.L., iar brandul cu care ne-am lansat pe piață este LifeZoom Photography. Prin ambiție și pasiune am reușit să obținem o finanțare de aproximativ 40.000,00 euro, cu ajutorul căreia am creat două locuri de muncă și am achizitiționat aparatură foto de ultimă generație, printre care menționăm Aparatul foto Nikon Z9 ce prezintă caracteristici specifice inteligenței artificiale, dronă pentru realizarea clipurilor de promovare pentru orice specific sau domeniu de activitate, o variație largă de obiective pentru portrete, natură, arta culinară, dar și licențe pentru editarea fotografiilor.
Societatea noastră prestează servicii fotografice și sunt de dedicate tuturor persoanelor fizice și juridice. Ne place foarte mult să fotografiem arta culinară și măiestria bucătarilor ce profesează în restaurante/hoteluri/patiserii, respectiv fotografia de produs, dar ne dedicăm foarte mult timp și fotografiei de familie, graviduțe, nou născuților sau evenimente importante din viața oamenilor. Visul nostru este acela de a înființa și dezvolta un studio foto performant cu cele mai atrăgătoare decoruri și cele mai spectaculoase lumini, pentru a duce fotografia la un alt nivel.
Nu în ultimul rând, proiectul nostru a fost creat din pasiune pentru fotografie. Suntem o echipă tânără, ambițioasă și dornică de a experimenta noi tehnici și jocuri de lumini și umbre.
Fotografia este modul nostru inedit prin care transmitem emoții și trăiri. Misiunea LifeZoom este aceea de a-ți imortaliza cele mai importante momente din viață, cele mai sincere și frumoase sentimente pe care le vei putea păstra cu drag pentru totdeauna.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești tu antreprenorule?
Sunt o antreprenoare în dezvoltare, am studii de master în domeniul financiar și astfel am considerat că este momentul oportun sa deschid propria afacere cu bazele acumulate pe băncile facultății, la care se adaugă și experiența adunată din stagiile de practică și internship, precum și de la job.
În plus, întotdeauna am fost pasionată de fotografie și mi-am dorit să imortalizez momentele frumoase. Consider că fotografia este un mod de exprimare.
Ce te-a determinat să faci acest pas uriaș în viață ta profesională și să-ți asumi acest risc?
Consider că s-a ivit momentul ideal în care am adunat suficiente studii, experiențe și pasiune pentru domeniu.
Care sunt calitățile personale care crezi că te ajută să reușești cu această afacere?
Mă descriu ca fiind perseverentă și ambițiosaă cu o contiuă dorință de dezvoltare și de a munci. Este cert ca unii dintre noi ajungem la performanțe prin muncă, categorie din care fac si eu parte, ceea ce mi se potrivește întrucât fotografia necesita adaptare, constanță și research pentru a fi în pas cu trendurile
Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start Up Sănătos-SUS.
Am aflat prin intermediul cunoștințelor și am beneficiat de ajutorul familiei, fratele meu având experiență în sectorul de gestionare finanțări nerambursabile.
Este un domeniu în care ai experiență și expertiză sau ai ieșit din zona de confort și încerci ceva nou și diferit față de ce făceai până acum?
Nu consider ca am avut experiență formată în domeniul fotografiei, însă, din pasiune și dorința de informare am ajuns să adun expertiză, La aceasta a contat și perioada în care am făcut voluntariat și pe durata căruia am avut ocazia să exersez.
Ca provocare pot să spun că a fost nevoie să actualizez informațiile pe care le aveam pentru a ma poziționa pe piață pentru clienți. În plus, domeniul foto este foarte competitiv, ceea ce necesită multă ingeniozitate și imaginație.
De ce acum? Ai fi încercat și dacă nu apărea oportunitatea acestei finanțări?
Finanțarea a fost un imbold, aș fi încercat și în afara contextului finanțării, însă mai târziu.
O scurtă descriere a ideii de afacere.
Motto-ul nostru este: „O imagine face cât o mie de cuvinte!”, iar societatea noastra își propune sa uimească prin profesionalismul său, diversitatea ofertei, dar și aparatura performantă.
În spatele aparatului foto, stă o echipă bine pregătită, care acordă o atenție deosebită detaliilor, liniilor, luminii, calitatea fotografiei per general, perfecționându-ne tehnica de la o ședință foto la alta. Urmărim să menținem un contact permanent cu clienții noștri.
Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?
Mă așteptam să existe provocări, pe partea de birocrație și proceduri referitoare la gestionarea firmei. Deși aveam studii în domeniu, recunosc că partea practică, aplicată, m-a copleșit uneori.
O altă provocare a venit din partea furnizorilor care practică politici de prețuri fluctuante, iar furnizorii mari au politici de comunicare greoaie cu mari întârzieri..
Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.
Cofinanțarea și suma nerambursabilă au acoperit necesarul de investiție – respectiv partea de echipamente și software.
Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?
Nu a fost cazul, din fericire, suntem o afacere de familie.
Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?
În domeniul foto gama de furnizori nu este foarte variată, însă catalogul de produse oferite este variat/
Care sunt așteptările tale ca antreprenor?
Mă aștept să îmi doresc mai mult, să mă dezvolt pe componenta administrativă și de management, mi-aș dori să pot mări plaja de colaboratori și clienți și să ne extindem, inclusiv să mărim echipa, și astfel să ne atingem potențialul.
Cum îți vezi afacerea în 3 ani? Dar în 5 ani? Explică de ce crezi că previziunile tale s-ar putea îndeplini.
Dorim să ieșim din oraș (Oradea), să ne promovăm afacerea și în afara zonei Bihor. De asemenea, dorim sa recrutăm personal specializat pe partea de foto, video și editare pentru a livra produsele clientului la intervale de timp mai scurte.
A trecut deja un an de când ai pornit pe acest nou drum. Ce lucruri noi și utile ai învățat pe parcurs?
Mentorii și consultații ne-au ajutat pe durata proiectului, anterior demarării afacerii, am primit sfaturi extrem de practice pornind de la experiența lor. Am învățat cum să gestionez procesul birocratic și cât de util este să fii organizat, planificat, cum corelez toate sarcinile organizatorice, termenele de plată salarii, termenele de raportare pentru gestionarea investiției etc.
Ce sfaturi ai da celor care doresc să devină antreprenori ṣi să acceseze fonduri nerambursabile?
E nevoie de curaj întrucât lucrurile par mai complicate decât sunt în realitate. Este un full time job 24 din 24 si contează ca ceea ce fac, să facă cu plăcere.