Denumire firmă                     „INNEVO SMART THINGS” SRL

 Nume Administrator             Peteleu Ioan

 Cod CAEN     4791 – Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet

 Planul de afacere finanțat (se va descrie pe scurt ideea afacerii)

 Planul de afaceri vizează comercializarea diverselor dispozitive dispozitive inteligente de tip Smart Home și echipamente pentru control, securitate, senzori inteligenți, pentru automatizarea caselor și spațiilor adiacente (curți, terase, grădini etc), datorita faptului ca, soluțiile clasice pentru instalațiile electrice și de curenți slabi sunt greu de realizat și implică costuri mari.

Dezvoltarea unei platforme eCommerce adresată clienților care optează pentru un mediu de locuire dotat cu dispozitive inteligente de control, acces, monitorizare și securitate, accesibile prin Internet.

Scopul firmei este acela de a oferi produse și soluții care să satisfacă cele mai înalte cerințe ale clienților în domeniul Smart Home.

Programul de finanțare:  Start up AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest

 Locația de implementare – la sediul social: mun. Bistriţa, Bulevardul Independenţei, nr.99B, BIROU 4, Sc.2, Etaj 1, jud. BN.

 Descriere afacere 

Prin proiect s-au achiziționat echipamente și aplicații software, care vor conduce la o bună desfășurare a activității și la implementarea inovațiilor de produs, proces și de marketing: Platforma eCommerce; Aplicație ERP; Aplicație CRM; Sistem IT Desktop; Multifuncțional.

Produsele sunt comercializate prin intermediul unei platforme de comerț on-line (e-Commerce) conform www.innevo.ro cu module integrate pentru plasarea comenzilor, generarea facturilor și a documentrlor de livrare, plată electronică (ePayment) etc. Produsele sunt livrate prin curier.

Canale de comunicare Online – WordPress, Facebook, Google+, YouTube – vor fi folosite în scopuri de marketing pentru prezentarea produselor firmei și atragerea de clienți.

Ca servicii complementare firma va oferi servicii de proiectare a instalațiilor electrice și de curenți slabi, utilizând dispozitive și echipamente Smart Home.

Comercializarea prin Internet a produselor de tip Smart Home, dotată cu tehnologii de ultimă generație (platformă eCommerce, sisteme IT, software), urmărind atât satisfacerea cerințelor clienților cât și respectarea cerințelor legale, a celor de reglementare, în condiții de rentabilitate economică pentru firmă și crearea reputației acesteia pe piața de profil, prezintă oportunități majore de dezvoltare datorită trendului ascendent de automatizare a locuințelor și spațiilor adiacente și a spațiilor de birouri.

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al administratorului Peteleu Ioan, în cadrul proiectului Start up AIR vă invităm să parcurgeți interviul pe care aceasta/acesta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start up AIR?

R: Informare primită din partea CCI-BN.

Î: De ce ai ales să te înscrii în proiectul Start up AIR coordonat de Asociația Inceptus România?

R: Pentru dezvoltarea unei noi afaceri.

Î: A fost dificil să obții finanțarea (de max 148.600 lei) pentru demararea afacerii tale?

R: Dificultatea a fost una medie.

Î: Ajutorul financiar nerambursabil a fost suficient pentru dezvoltarea planului tău de afaceri sau a fost necesară și o contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi cu aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

R: A fost necesară și o contribuție proprie în sumă de 38050,10 lei.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: Posibilitatea de a face dotările necesare demarării afacerii.  Posibilitatea achiziției de servicii necesare afacerii.  Posibilitatea de plată a salariilor personalului angajat.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Identificarea furnizorilor de produse specifice afacerii – ținând cont de contextul crizei sanitare importul din China a fost imposibil de realizat și am identificat un furnizor național. Implementarea planului de afaceri – datorită complexității procedurilor de achiziție timpul necesar alocat noi afaceri a fost unul mai mare dar experiența în managementul proiectelor m-a ajutat pentru realizarea activităților specifice proiectului în perioada de implementare.

Î: Care sunt principalele achiziții (categorii mari) pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă?

R: Bunuri (mobilier, echipamente IT); Servicii (site e-Commerce, marketing).

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant?

R:  Una foarte bună.

 

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat? Cum le-ai depășit?

R:  Nu am întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea furnizorilor / clienților? Cum le-ai depășit?

R: Da. Am întâmpinat mari probleme în identificarea furnizorilor de produse specifice afacerii. Am identificat un furnizor național

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru derularea activității? Cum ai gestionat situația?

R: . Dețin un spațiu pe o altă societate la care sunt asociat și pe care l-am pus la dispoziție prin contract de comodat.

Î: Un sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Elaborarea unui plan de afaceri realist.

Î: Un sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Perseverență.

Î: Menționează care sunt avantajele afacerii

R: Afacere în mediul on-line.

Î: Menționează care sunt dificultățile afacerii

R: Capitalul de lucru insuficient.