Nume firmă:  HAIRODOT S.R.L

Administrator: Andra Dascălu
Planul de afacere finanțat: Inființarea primului salon de micropigmentare a scalpului din România
Programul de finanțare:  Diaspora Start- Up

Cod CAEN finanțat: 9602 Coafura si alte activități de infrumusețare

Locația de implementare: CLUJ NAPOCA

Hair O’Dot® s-a născut din pasiunea pentru Micropigmentarea Scalpului și din dorința de a oferi rezultate reale și de calitate în societatea din România. Înțelegem cât de semnificativă poate fi pentru tine pierderea părului, căderea părului, calviția sau chelia, de aceea am dorit să aducem și în România această tehnică revoluționară.

2014
Andra, lucrând din 2014 în acest domeniu, în Anglia, New York și Dubai a garantat sutelor de clienți tratamente de cea mai înaltă calitate. De aici s-a născut și ideea Hair O’Dot®, să oferim servicii de cea mai înaltă calitate tuturor persoanelor care se confruntă cu pierderea părului și care doresc un rezultat natural, realizat din pasiune.

Misiunea societății
Când vine vorba de aspectul nostru, cu siguranță ne dorim calitate, în primul rând.
Prin promisiunea de a pune calitatea serviciilor noastre pe primul loc, și de a oferi aceleași servicii ca cele din New York sau Dubai, ne propunem să schimbăm vieți, să vedem clienții mulțumiți și că într-adevăr am adus o schimbare pozitivă în viața lor.

Calitate 100%
Când vine vorba de calitatea serviciilor de Micropigmentarea Scalpului, de atenția la detalii și la calitatea materiilor prime pe care le folosim, la tehnicile avansate învățate zi de zi de atâția ani și a aparaturii de ultim moment, suntem și ne propunem să rămânem prima companie de Micropigmentarea Scalpului la standarde internaționale din România.

Andra Dascălu este specialistă în Micropigmentarea Scalpului de la Hair O’Dot. Are o experiență de viață vastă, a studiat în București, Cluj-Napoca, Italia și Coreea de Sud. Mai apoi a lucrat în București, Washington DC și Dubai, la hoteluri de lux, unde a învățat ce înseamnă calitatea muncii și importanța serviciilor oferite clienților.

Astfel, datorită calităților și abilităților ei aparte a fost angajată la compania care a inovat serviciile de Micropigmentarea Scalpului la nivel internațional. A fost instruită și angajată imediat la sediul central al companiei, în Birmingham, Marea Britanie. Aici a fost angajată trei ani, unde a realizat sute de tratamente, mii de sesiuni clienților. Aceștia o recomandă cu drag și îi laudă munca de calitate online, pe forumurile de specialitate din Anglia. Datorită talentului și pasiunii sale a fost promovată ca și trainer în cadrul companiei și a fost trimisă la New York și Dubai pentru a instrui noi angajați și a realiza magia ei pe clienții străini.

În tot acest timp și-a creat un portofoliu imbatabil de clienți mulțumiți care confirmă pentru calitatea muncii sale. Datorită portofoliului creat, a cunoștințelor în domeniu și a serviciilor oferite i-a fost acordată diploma de Nivelul 4 în Micropigmentarea Scalpului, oferită de guvernul Marii Britanii, cel mai înalt nivel care se acordă în acest domeniu la nivel internațional.

Datorită acestei distincții, Andra Dascălu este singura din țară care deține această diplomă. Prin realizările, cunoștințele, talentul și pasiunea ei, munca i-a fost recunoscută, astfel atestând faptul că este cea mai bună în domeniul din Europa de Est, doar la Hair O’Dot, prima companie de Micropigmentarea Scalpului la standarde internaționale din România.

Interviul Antreprenor Acasă by Inceptus cu Andra Dascălu de la HAIRODOT

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al Ioanei în cadrul proiectului Antreprenor Acasă by Inceptus vă invităm să parcurgeți mini interviul pe care aceasta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Antreprenor Acasă?

R: Online. Citisem un articol care vorbea despre finanțare acordată persoanelor din diaspora care doresc să se întoarcă acasă și să pornească o afaacere. Apoi am căutat o organizație care se ocupă cu astfel de finanțări, iar proiectul Antreprenor Acasă a fost cel care mi-a oferit încrederea de a aplica.

Î: Ce te-a determinat să alegi să te înscri în proiectul coordonat de Asociația Inceptus România?

R: Mi-am dorit să aduc și în România ceea ce învățasem de mulți ani în afară. Mi s-a părut o oportunitate foarte mare să fiu susținută atât financiar cât și prin mentorat. Acest lucrum- a ajuta foarte mult să mă readaptez și să am un start solid. Asociația Inceptus România a fost alegerea mea deoarece este transparentă, comunică foarte bine și repede și te ține la curent cu toate modificările care au loc.

Î: A fost determinantă obținerea finanțării nerambursabile pentru revenirea ta acasă din diaspora? 

R: Da. Mă pregăteam să mă întorc, iar finanțarea a fost “semnul clar” că este bine să mă întorc.

Î: Consideri că a fost dificil să obții finanțarea de 33.000 euro pentru demararea afacerii tale?

R: Mi-e nu mi s-a părut dificil. A fost un pic solicitant deoarece presupune să fii foarte organizat, dar dacă te ocupi de tot ceea ce se cere atunci când se cere, totul decurge bine.

Î: Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale. 

R: Chiar dacă cunoșteam foarte bine domeniul și cheltuielile necesare, a fost nevoie să vin și cu o contribuție proprie în jur de 20 000 euro și de asemenea să reînvestesc continuu în afacere profitul.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: Te face mult mai organizat și conștient pe ce decizi să cheltuiești banii și să analizezi bine dacă este o necesitate reală sau nu. A contribuit la wellbeing-ul meu, deoarece pentru 12 luni nu este stresul dacă îți permiți să plătești facturile, și astfel m-am putut concentra pe consolidarea afacerii. Îți reamintește constant că trebuie să ai o planificare de la an la an și te susțin în realizarea acestui lucru.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Logistica este voluminoasă, atât cea care trebuie pregătită pentru finanțare cât și cea a operațiilor curente de derulare a afacerii. Astfel consider că o Organizare a acestui proces și cel mai important realizarea lor la timpul stabilit fără amânări a fost vitală ca să existe un flux continuu fără blocaje. Intrarea pe piață cu un serviciu nou, de nișă, în cazul meu a necesitat  o Planificare riguroasă a bugetului de marketing. Astfel nu s-au realizat cheltuieli mari nesustenabile. Unele situații au fost de asemenea  ambigue și solicitante la începutul aventurii mele în antreprenoriat, dar cu ajutorul Răbdării s-au finalizat și cu ajutorul Acceptării situației respective am reușit să nu rămân blocată prea mult într-un scenariu care deși nu îmi era favorabil îmi lua atenția de la alte lucruri mult mai importante pentru dezvoltarea afacerii.

Iar atunci când consider că Multă răbdare atunci când te aventurezi într-un domeniu nou, cum este cel antreprenorial pentru mine, și-a spus cuvântul atunci când au fost unele situații solicitante și ambigue.

Î: Care sunt principalele achiziții pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă (categorii mari) ?

R: Cel mai mult am alocat echipamentelor IT deoarece sunt importante pentru a operarea și dezvolta afacerea, pentru a ajunge la clienții. Apoi au fost cheltuielile operaționale, curente, de desfășurare a afacerii (chirie, utilități, înregistrare brand, software, consumabile). Iar a treia categorie a fost cea cu cheltuielile salariale.

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant și cu monitorul ? (birocrație, sfaturi, etc)

R: Pentru mine a fost o relație transparentă și asumată, în care fiecare parte și-a dat tot interesul să se realizeze corect și la timp tot procesul. Am primit susținere la orice situație întâlnită, am primit și informații și sfaturi care m-au ajutat mult și în derularea activității de zi cu zi a firmei. Cel mai important este că am primit răspuns într-un timp foarte scurt la orice situație cu care m-am confruntat.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?

R: Când pornești în mediul antreprenorial numărul angajaților este unul restrâns. În cazul meu am fost eu și am angajat o persoană ca și agent de vânzări. Dar nu au fost probleme întâmpinate.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?

R: În unele situații da. De exemplu, furnizorul care mi-a realizat site-ul de prezentare și care este vital pentru afacerea mea. Aceasta colaborare m-a costat mult timp și bani, dar din păcate nu prea am avut de unde să aleg, deși sună paradoxal fiind situată în Cluj, marele Centru IT. Problema cu ei a fost că anagajau mereu personal, necalificat care învăța efectiv pe site-ul meu cum să facă codarea, iar când se producea o greșeală se modificau paginile din site. Trebuia să verific mereu conținul și aspectul site-ului să găsesc greșelile. Deoarece ei nu aveau o gestiune a modificărilor pe care le realizau, cum se face la o companie mare din afară, mă taxau și pentru corectarea greșelilor lor.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru tipul de activitate desfășurat? Cum ai gestionat?

R: Din acest punct de vedere pot spune că am fost norocoasă. Spațiul pe care l-am găsit este mic și renovat pe nevoile mele, într-o zonă semi-centrală în curs de dezvoltare și într-o clădire cu alte afaceri cu specific medical care oferă un plus de valoare și încredere clienților mei.

Î: Un singur sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Organizarea pe mine m-a ajutat în a nu pierde timp și în special în a realiza toate cele necesare și cerute la timp și corect.

Î: Un singur sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Sunt unele situații care se întâmplă, și chiar dacă poate nu par corecte trebuie câteodată acceptate, altfel se pot transforma într-un consum de energie și timp nesustenabil.