Nume firmă:  EDU KIDS HUB SATU MARE S.R.L.

Administrator: Dorel POPA-GAVRILAȘ

Planul de afacere finanțat: Hub Educational competențe STEAM

Programul de finanțare:  Start- Up AIR

Cod CAEN: 6202 – Activități de consultanță în tehnologia informației

Locația de implementare: Satu-Mare, jud. Satu-Mare

EDU KIDS HUB SATU MARE este un hub de educație STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics), unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive. Smart Academy (EDU KIDS HUB SATU MARE) este un hub de educaţie iSTEAM unde copiii între 6 şi 14 ani, fac cunoştinţă cu minunata lume a tehnologiei cu ajutorul celor mai noi gadget-uri şi cu o programă axată pe activatăţi hands-on. Smart Academy oferă un program interactiv de Robotică şi Programare folosind cele mai noi tehnologii. Elevii cursurilor Smart Academy învăța electronică, robotică şi programare. Folosind subiecte şi teme distractive stârnind interesul şi curiozitatea copiiilor pentru ai ghida în minunata lume a tehnologiei. Curiccula Smart Academy oferă cel mai bun mix de distracţie şi educaţie pentru copii care participă la cursuri. De fapt, copiii se distrează aşa de mult la cursurile Smart Academy încât nici nu-şi dau seama cât de mult învaţă. Misiunea Smart Academy este să-i inspire pe copii să devină “The problem solvers of tomorrow” prin oferirea unei experienţe de învăţare de tip “hand-on” dincolo de cărţi şi teorie. Viziunea Smart Academy este să fie HUB-ul de tehnologie care-i pregăteşte pe copii pentru meseriile viitorului.

Inovatia în cadrul start-up-ului se identifică la nivelul general al principiului după care functioneaza. Pentru acest START-UP inovatia e mai presus de toate, pentru ca se regăseste în echipamentele pe care le au la dispozitie elevii (tablete, ochelari VR, televizoare Smart, Imprimante 3 D, creioane 3 D, etc), materialul didactic reprezentat de cele mai noi modele de roboți (ROBOT EDUCATIONAL CODEY ROCKY, ROBOT EDUCATIONAL MBOT, ROBOT EDUCATIONAL OZOBOT EVO, ROBOT EDUCATIONAL MBOT RANGER; BRAT ROBOTIC COLABORATIV CU 6 AXE).

 Tehnicile de predare și cursurile realizate de Smart Academy (EDU KIDS HUB SATU MARE) sunt inovative, ele sprijină copii in aproprierea față de digitalizare, apropierea față de tehnologizare și viitor, descoperirea unei pasiuni în acest domeniu.

Popa-Gavrilaş Dorel  din Satu Mare este căsătorit şi are o fetiţă de 8 ani. Mânat de dorinţa de a-și pregăti propriul copil şi pe cei din generaţia ei, pentru un viitor  înconjurat de tehnologie a pornit proiectul Smart Academy. Smart Academy este un hub de educație iSTEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics) unde inovaţia, stiinţa, tehnologia, ingineria, arta şi matematica se îmbină sub forma unor activităţi, proiecte şi experienţe de învăţare practice şi distractive pentru copii între 5 și 14 ani. Dorel își dorește ca cei mici să aibă parte de activităţi hands-on dincolo de cărţi şi teorie, să experimenteze, să creeze invenţii şi să înţeleagă lumea din jurul lor, cu ajutorul celor mai noi gadget-uri. Obiectivul lui este să-i pregătească pe copii pentru profesiile viitorului, unde abilităţile digitale vor fi de nelipsit.

Smart Academy (EDU KIDS HUB SATU MARE) a dezvoltat un spațiu destinat cursurilor de robotică și programare pentru roboți. Un spatiu special amenajat pentru funcționarea corespunzătoare a activității pe care o desfășoară, un spațiu dotat cu cele mai noi echipamente în domeniu și roboti de ultimă generație.

Rezultatele cele mai vizibile in cadrul acestui start up sunt:

  • Un spatiu corespunzător amenajat si dotat cu echipamente de ultimă generație;
  • 3 persoane angajate în cadrul Start -Up-ului;
  • Echipamente noi de ultimă generatie necesare cursurilor specifice realizate: tablete noi, table interactivă inteligentă; monitoare smart pentru programare, imprimante 3 D, creioane 3 D, ochelari VR;
  • ROBOT EDUCATIONAL MTINY – necesar pentru activitățile specifice de robotică;
  • ROBOT EDUCATIONAL CODEY ROCKY – necesar pentru activitățile specifice de robotică;
  • ROBOT EDUCATIONAL MBOT – necesar pentru activitățile specifice de robotică;
  • ROBOT EDUCATIONAL OZOBOT EVO – necesar pentru activitățile specifice de robotică;
  • ROBOT EDUCATIONAL MBOT RANGER – necesar pentru activitățile specifice de robotică;
  • BRAT ROBOTIC COLABORATIV CU 6 AXE – necesar pentru activitățile specifice de robotică;
  • 3 grupe de curs zilnic alcătuite din copii care sunt interesati de cursurile de robotică, programare și STEAM;
  • O echipă de training profesionisti pasionați de domeniul robotici și pasionati de lucrul cu copii;
  • O afacere functională, cu foarte multe feedback-uri pozitive și perspective de dezvoltare foarte mari.

Inovatia în cadrul start-up-ului se identifică la nivelul general al principiului după care functioneaza. Pentru acest START-UP inovatia e mai presus de toate, pentru ca se regăseste în echipamentele pe care le au la dispozitie elevii (tablete, ochelari VR, televizoare Smart, Imprimante 3 D, creioane 3 D, etc), materialul didactic reprezentat de cele mai noi modele de roboți (ROBOT EDUCATIONAL CODEY ROCKY, ROBOT EDUCATIONAL MBOT, ROBOT EDUCATIONAL OZOBOT EVO, ROBOT EDUCATIONAL MBOT RANGER; BRAT ROBOTIC COLABORATIV CU 6 AXE).

 Tehnicile de predare și cursurile realizate de Smart Academy (EDU KIDS HUB SATU MARE) sunt inovative, ele sprijină copii in aproprierea față de digitalizare, apropierea față de tehnologizare și viitor, descoperirea unei pasiuni în acest domeniu.

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al lui Dorel în cadrul proiectului Start Up AIR vă invităm să parcurgeți mini interviul pe care acesta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Antreprenor Acasă?

R: De pe social media

Î: Ce te-a determinat să alegi să te înscrii în proiectul coordonat de Asociația Inceptus România?

R: Prospețimea și transparenta cu care erau prezentate avantajele accesării acestor fonduri.

Î: A fost determinantă obținerea finanțării nerambursabile pentru revenirea ta acasă din diaspora?

Da

Î: Consideri că a fost dificil să obții finanțarea de 33.000 euro pentru demararea afacerii tale?

R: Nu. Demersul a fost cât se poate de simplu și susținut de echipa proiectului

Î: Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale. 

R: Contribuția mea a fost de aproximativ 6000 de euro.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: Achiziționarea de jucării montessori care sunt destul de scumpe, plata chiriei pentru susținerea afacerii în prima fază, vizibilitatea crescută a proiectului.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Familiarizarea clienților cu noua viziune. Pentru asta am fost prezentă aproape zilnic la spațiu și am discutat cu fiecare în parte. Căutarea partenerilor și colaboratorilor pentru diverse acțiuni, gestionarea timpului și a programului dar aceasta a venit pas cu pas.

Î: Care sunt principalele achiziții pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă (categorii mari) ?

R: Modular de joacă, mobilier, jucării și echipamente de joacă.

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant și cu monitorul ? (birocrație, sfaturi, etc)

R: Relația a fost foarte bună și de susținere permanentă. Chiar am simțit ca sunt susținută și sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?

R: Da pentru ca piața resursei umane este destul de limitată. Ne-am adaptat și am susținut din mers prin reglaje zilnice, adaptarea fișei postului, discuții.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?

R: Nu. Aici a fost totul destul de bine gestionat.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru tipul de activitate desfășurat? Cum ai gestionat?

R: Da. Pentru că Tecuci este un oraș mic iar oferta limitată. Până la urmă am negociat un spațiu central.

Î: Un singur sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Să aibă încredere în ei, în viziunea lor, să se adapteze din mers, să înceapă ziua cu “azi va fi mai bine ca ieri” și să conștientizeze că nu exista greșeli, doar experiențe de viata și învățare

Î: Un singur sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Să își dea o șansă