Nume firmă:  DENTA SYM DIGITAL S.R.L

Administrator: Simona PETRUȚ 

Planul de afacere finanțat: Cabinet stomatologic

Programul de finanțare:  Start-Up AIR

Cod CAEN: 8623 – Activități de asistență stomatologică

Locația de implementare: Baia-Mare, jud. Maramureș

Denta SYM Digital este un start-up care aduce în prim plan un medic profesionist cu foarte multă experiență, doamna doctor Petruț Simona Mihaela, care avea activitatea stomatologică sub forma de CMI și a dorit să treacă la un alt nivel, aspect pe care l-a reușit cu ajutorul finanțării nerambursabile din cadrul proiectului START UP AIR.

Pe lângă activitatea clasică de stomatologie DENTA SYM DIGITAL a propus inovație încă de la realizarea planului de afaceri, aspect pe care l-a și implementat cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație in domeniu, aspect menționat și de Simona in prezentarea acesteia ca antreprenor START UP AIR.

Misiunea start-up-ului DETA SYM DIGITAL – se îndreaptă spre a răspunde nevoilor clienților, optimizarea proceselor stomatologice. Denta -Sym este sinonim cu profesionalismul. Calitatea tratamentelor și lucrărilor efectuate sunt garantate de:

  • Aparatura medicală nouă
  • Tehnici și materiale stomatologice de ultimă generație
  • Consumabile de unică folosință

Societatea își respectă pacienții și colaboratorii, are grijă de nevoile acestora și le tratează cu mare atenție pe fiecare în parte. Încercă să facă pacienții să înțeleagă fenomenele aferente cavității bucale, evitând astfel multe dintre fenomenele nedorite ce pot să apară.

Simona Petrut este medic stomatolog cu o experienta de peste 20 de ani şi administratorul firmei Denta SYM Digital. Firma isi propune sa ofere servicii medicale stomatologice moderne, utilizand metode noi inovative de amprenta dentara, precum si de executie a lucrarilor dentare, prin achizitia unui scanner intraoral. Atentia acordata analizei nevoilor pacientilor, atitudinea fata de starea lor de sanatate si identificarea celor mai bune solutii medicale reprezinta cheia expertizei Denta Sym Digital.

Beneficiarul DENTA SYM DIGITAL a realizat o clinică stomatogică la cele mai inlate standarde din aportul propriu, dar a fost o consecință a câștigării acestei finanțări nerambursabile, care cerea dezvoltare și din punct de vedere al spațiului.

Mai mult beneficiarul, a avenit cu o abordare inovatoare in domeniul stomatologic, a solicitat prin finanțare echipamente innovative, de ultimă generație, nu clasicele unit-uri dentare.

S-au achizitionat:

  • un Scaner Medit I 500 – pentru scanarea intraorală;
  • Un scanner professional Exocad – necesar pentru echipamentul scanner;
  • Cart mobil cu monitor medical – necesar pentru a se vedea ce se scaneaza
  • Cuptor fotopolimerizare BB Cure Plus – tratarea dintilor care se vor pune pentru implant;
  • Sistema de spalare a modelelor printate – un echipament inovativ care curate modelele de dinti care au fost realizate cu ajutorul imprimantei 3 D;
  • Imprimanta 3 D – un echipament inovativ care proiecteaza dintii 3 D.

 Pe lângă echipamentele achizitionate Beneficiarul a ajuns la un total de 8 angajati, acum aproape de sfârșitul implementării planului de afaceri, ea asumându-și doar 3 locuri de muncă la începutul proiectului.

Beneficiarul a avut venituri în primul an de functionare de aproximativ de 49880 lei la sfârșitul lunii Decembrie 2019 și a ajuns la incasari totale în luna August 2020 de peste 400.000 lei din activitatea desfășurată, aspect care ne arată cresterea pe care a avut-o acest start-up in toata aceasta perioadă.

DENTA-SYM a început să introducă în practica actuală conceptul de stomatologie integral digitală. Stomatologia digitală oferă o precizie de neegalat și crește cu până la 100% rata de succes a tratamentului. Acest lucru înseamnă că fotografiile făcute în propriul studio foto, împreună cu amprenta digitală a dinților și a gingiei scanate cu scanerul intraoral, alături de amprenta facială și de CBCT-ul pacientului sunt introduse într-un soft de Digital Smile Design, care ne ajută la previzualizarea restaurărilor și astfel pacientul își poate vedea dinții pe care dorim să îi creăm încă înainte de a incepe lucrarea și de a demara vreo actiune asupra dintilor pacientului. Astfel comunicarea cu pacientul este una excepțională, pacientul putând contribui și el la designul propriilor dinți. După ce pacientul este mulțumit de rezultatul digital obținut și ne dă acceptul privind noul zâmbet propus de echipa medicală putem începe tratamentul propriu zis. Astfel știind unde vrem să ajungem este mult mai predictibil tot parcursul, iar la final rezultatul trebuie să fie identic cu ceea ce am propus pacientului de la a doua consultație

Beneficiile tehnologiilor digitale în stomatologie:

  • tratamentele ghidate digital ne oferă precizie maximă, indiferent de complexitatea tratamentului;
  • diagnostic corect, imediat;
  • durată scurtă de tratament;
  • rezultate estetice deosebite;
  • simulări ale rezultatului final a tratamentului de la a doua vizită în cabinet;
  • vindecare rapidă a zonelor unde s-a intervenit chirurgical;

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al Simonei în cadrul proiectului Start Up AIR vă invităm să parcurgeți mini interviul pe care aceasta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start up AIR?

R: De la o cunostiinta din Bucuresti

Î: De ce ai ales să te înscrii în proiectul Start up AIR coordonat de Asociația Inceptus România si FIATEST SRL ?

R: Pentru ca ideea mea de antreprenoriat se potrivea perfect acestui proiect, si banuiam ca am sanse mari sa castig.

Î: A fost dificil să obții finanțarea (de max 148.600 lei) pentru demararea afacerii tale?

R: A fost un proiect care ne-a captat atentia, iar facptul ca am facut cursul de antreprenoriat ne-a deschis noi orizonturi. Nu a fost dificil, am luat-o ca pe o provocare si a fost o munca pe care am facut-o cu placere.

Î: Ajutorul financiar nerambursabil a fost suficient pentru dezvoltarea planului tău de afaceri sau a fost necesară și o contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi cu aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

R: Eu aveam un plan mai mare de dezvoltare, iar aceasta suma am cheltuit-o doar pe o parte mica din aparatura. Am cheltuit 400 000 euro pentru noua locatie a clinicii de stomatologie.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: 1. Acces rapid la tehnologie moderna

  1. Dezvoltarea pe plan profesional mai repede ca alti colegi
  2. A fost un impuls in a ma decide mai repede sa imi dezvolt afacerea.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: 1. Timpul acordat scrierii proiectului – am alocat timp pentru acest proiect

  1. Executia bugetara, bvc-ul – m-am documentat din cursul de antreprenoriat
  2. Documentatia necesara de la furnizori,

Î: Care sunt principalele achiziții (categorii mari) pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă?

R: Scanner intraoral, laptop pentru el, program Exocad si alte echipamente

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant?

R:  O comunicare foarte buna, sprijin real la nevoie

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat? Cum le-ai depășit?

R:  Am primit ajutor si pe partea de recrutare, nu am avut probleme cu personalul.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea furnizorilor / clienților? Cum le-ai depășit?

R: Nu, furnizorii nostri de stomatologie exista pe piata de multi ani, iar relatie este consolidata.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru derularea activității? Cum ai gestionat situația?

R: M-am documenta si am cautat, si am ales un spatiu pentru inchiriat care corespundea nevoilor mele si ca suprafata si ca pozitionare.

Î: Un sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Sa facă un curs de antrprenoriat, pentru ca acesta nu este potrivit pentru oricine.

Î: Un sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Acelasi de mai sus, sa aiba incredere in oamenii din jurul lui, sa isi calculeze bine investitia si estimarea incasarilor, si sa aiba un tel la care sa ajunga intr-un interval anume de timp – 5 ani.

Î: Menționează care sunt avantajele afacerii

 

R: Faptuul ca activez in piata stomatologica de 22 ani in acelasi oras, faptul ca am empatizat mereu cu oamenii, si nu m-am ghidat doar sa castig din orice pacient. M-a interesat in primul rand ca pacientul sa fie multumit.

Î: Menționează care sunt dificultățile afacerii

 

R: Numarul de angajati.colaboratori este peste 15, ceea ce face dificila atat comunicarea protocoalelor cat si urmarirea respectarii acestora.