Denumire firmă                     „CHROM ORGANIC BEAUTY STUDIO” SRL

 Nume Administrator             Pop Cristian-Andrei

 Cod CAEN                             9602 – Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare

Planul de afacere finanțat (se va descrie pe scurt ideea afacerii)

 Planul de afaceri vizează oferirea de servicii de calitate de coafură, de cosmetică şi de înfrumuseţare, folosind aparatură de de cea mai buna calitate și produse profesionale, cu ingrediente organice certificate, eco-sustenabile, netestate pe animale și împachetate în cutii și plăsute confectionate din materiale 100% reciclate. Firma îşi desfăşoară activitatea la punctul de lucru înființat – un salon de cosmetică și înfrumusețare care se ridică la nivelul standardelor de calitate și de preț al potențialilor clienți. Prestarea serviciilor și consilierea clienților în alegerea lookului potrivit vor constitui elementele care vor genera bani și profit.

Salonul înfrumusețare are ca obiectiv să aducă clienților, beneficiarilor de frumos, tot ceea ce este mai bun, eficient, nou și sănătos in lumea frumuseții, oferind servicii complete de coafură și ingrijirea părului, tratamente cosmetice personalizate, epilat facial, manichiură, unghii cu gel și pedichiură.

Programul de finanțare:  Start up AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest

 Locația de implementare – la punctul de lucru al societatii: mun. Cluj-Napoca, str. Ploieşti, nr.22, spaţiul comercial nr.2, judeţul Cluj.

 Descriere afacere 

 Prin proiect s-au achiziționat urmatoarele echipamente care se folosesc pentru oferirea serviciilor de coafură, cosmetică, make-up, manichiură și pedichiură: Combina cosmetica cu 12 functii – 1 buc, Aparat cu micro cristale si pulbere de cristale de diamant pentru microdermabraziune – 1 buc, Incalzitor prosoape – 1 buc, Fotoliu tratament cu pompa hidraulica – 1 buc, Pat tratament 1 buc, Ucenic pentru cosmetica (3 polite) – 1 buc, Ucenic pentru cosmetica (4 polite) – 1 buc, Scaun esteticiana – 1 buc, Complex pedichiura – 1 buc, Scaun pentru coafor Eco fun – 3 buc; Unitate de spalare Eco fun – 2 buc, Scaun frizerie ZEUS – 1 buc, Climazon – 1 buc, Masina de tuns – 3 buc, Masina de tuns pentru contur – 3 buc, Scaun stilist 1 buc, Uscator de păr – 3 buc, Ondulator 2 buc si un Laptop.

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al administratorului Pop Cristian-Andrei, în cadrul proiectului Start up AIR vă invităm să parcurgeți interviul pe care acesta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start up AIR?

R: Am aflat de proiect de la clujhub şi de pe Facebook.

Î: De ce ai ales să te înscrii în proiectul Start up AIR coordonat de Asociația Inceptus România?

R: Acesta s-a potrivit cel mai bine cu domeniul în care vroiam să îmi deschid afacerea.

Î: A fost dificil să obții finanțarea (de max 148.600 lei) pentru demararea afacerii tale?

R: Nu a fost dificil, deşi au existat mai multe provocări pe parcurs.

Î: Ajutorul financiar nerambursabil a fost suficient pentru dezvoltarea planului tău de afaceri sau a fost necesară și o contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi cu aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

R: Nu a fost suficient şi a fost necesară o contribuţie proprie de aproximativ 10.000 de lei.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: In primul rand am putut sa îmi permit achiziţionarea unor echipamente de ultimă generaţie necesare activităţii pe care o desfăşor, asigurarea de materie primă pe cel puţin 3 luni.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Prima şi cea mai mare provocare a fost în momentul în care am fost obligaţi să suspendăm activitatea pe perioada stării de urgenţă neştiind dacă în momentul redeschiderii vor reveni clienţii şi dacă vom putea realiza veniturile estimate conform Planului de afaceri. In această situaţie am încercat să ţinem legătura telefonic cu clienţii şi să le recomandăm ce ar fi mai bine să facă acasă până în momentul în care vor putea reveni la salon.

A doua provocare s-a întâmplat în aceeaşi perioadă, de data aceasta cu chiria de la punctul de lucru pentru că nu am fi putut să ne permitem să achităm plata chiriei pe această perioadă. Aşa că am negociat şi am reuşit să trecem cu bine.

A treia mare provocare a fost să putem menţine pe perioada stării de urgenţă locurile de muncă asumate prin proiect. Am reuşit să trecem cu bine şi peste asta cu ajutorul de somaj tehnic oferit de stat pe toata perioada stării de urgenţă.

 

Î: Care sunt principalele achiziții (categorii mari) pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă?

R: Principalele achiziţii au fost echipamentele şi materia primă.

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant?

R:  Consider că a fost una bună şi fără probleme, care chiar dacă ar fi fost s-ar fi rezolvat prin comunicare.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat? Cum le-ai depășit?

R:  Au existat probleme cu menţinerea lor pe periada stării de urgenţă şi au fost depăşite cu ajutorul de şomaj tehnic oferit de stat pe toata perioadă stării de urgenţă.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea furnizorilor / clienților? Cum le-ai depășit?

R: Nu am întâmpinat probleme.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru derularea activității? Cum ai gestionat situația?

R: Am reuşit să identific un spaţiu potrivit pe un site de profil.

Î: Un sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Să cunoască domeniul de activitate pentru care vor să acceseze fonduri nerambursabile şi să îsi realizeze planul de afaceri cu mare atenţie, în special bugetul.

Î: Un sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Să cunoască legislaţia din domeniul care doreşte să activeze şi să contracteze/angajeze contabilul potrivit.

Î: Menționează care sunt avantajele afacerii

R: Gestionarea activităţii după viziuniile tale.

Î: Menționează care sunt dificultățile afacerii

 R: Menţinerea angajatiilor, menţinerea unui progres constant.

Date de contact (dacă beneficiarul este de-acord se vor specifica adresa site-ului sau a paginii de Facebook unde e cazul)

Societatea „CHROM ORGANIC BEAUTY STUDIO” SRL