Denumire firmă                     „BISTRITZ- NOISE” SRL

 Nume Administrator             Crăciun Marius-Stelian

 Cod CAEN                             9002 – Activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole)

 Planul de afacere finanțat (se va descrie pe scurt ideea afacerii)

Planul de afaceri vizează implementarea unei idei inovative, deoarece in Bistrița segmentul principal de piață, respectiv tinerii cu virsta cuprinsă intre 18-30 ani, nu beneficiază de serviciile care vor fi oferite de SOHO Music, servicii adecvate varstei lor, avand permanent in vedere calitatea si siguranța beneficiarilor. In momentul de față acest segment de populație al orașului Bistrița trebuie să se deplaseze zeci, chiar sute de kilometrii pentru a urmări artiștii preferați.Societatea are ca principal obiectiv crearea unor experiențe de neuitat in condiții de siguranță in sala SOHO Music si in cele mai multe locații non-mainstream care ne inconjoară, experiențe insoțite de un accentuat mesaj social: protecția mediului, drepturile omului, eliminarea discriminării de orice tip, prevenirea consumului de droguri etc.. Serviciul principal oferit weekend de weekend : organizarea de spectacole in sala SOHO Music cu o suprafata de 350 mp (capacitate cca. 300 persoane).

In sală de spectacole cu o suprafata de 350 mp se vor desfășura – in siguranță și la un nivel calitativ deosebit – următoarele tipuri de manifestări artistice: numere de dans (modern,contemporan, de societate, balet, irlandez, popular, indian etc.), numere muzicale (vocale,instrumentale, simfonice, corale, de muzică uşoară, populară), teatru, numere umoristice, balet,pantomimă, manifestări folclorice, prezentări de modă, iluzionism, fachirism, numere de circ etc.

 

Programul de finanțare:  Start up AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest

 Locația de implementare: la punctul de lucru al societăţii situat în mun. Bistriţa, B-dul Republicii nr.2, SPATIU DEMISOL, jud. Bistriţa-Năsăud.

 Descriere afacere 

La punctul de lucru autorizat pentru organizarea de spectacole  se folosesc tehnologii, echipamente, soft-uri sistem de sonorizare de ultima generatie  Etapele de organizare a unui spectacol vor include materiale video si folosirea energiei verzi prin utilizarea valizelor solare cu panouri fotovoltaice pentru iluminat si pt. incărcarea bateriilor pt. tehnologiile achizitionate.

Societatea desfasoară o activitate inovativă în zona vizată de proiect, deoarece nici un alt agent economic nu ofera servicii de tipul pe care le oferă societatea.

Folosirea unor echipamente de ultima generatie.

Serviciile de divertisment oferite se vor ridica la standardele actuale de calitate tehnică prin tehnologiile prevăzute a fi  achiziţionate prin planul de afaceri. Astfel se va aduce un plus de inovaţie în cea ce priveşte organizarea si desfăşurarea unor spectacole de calitate, în conditii de siguranta, oferind încredere si competitivitate pe piata de divertisment. Tehnologia ce va fi achizitionată va fi de ultimă generatie si va satisface cerintele pieței pentru încă cel puin in 3 ani:  Box pro Achat 118, Box pro MON A12 + cabluri, Stairville MHx30 LED SPOT Moving Head +cabluri, Stairville MHx20 Micro LED SPOT Movine Head +cabluri, Microfoane Samson Q7+cabluri, Pioneer CDJ 2000 NXS2X 2, Mixer Allen and Heath XONE43, Valize solare, Sistem Securitate/ supraveghere video, Laptop.

Achizițiile efectuate au ca scop :

  1. a) calitatea sunetului, a efectelor de lumini, a spectacolelor în general, fapt datorat tehnologiilor de ultimă generație, care imbunătățesc standardul de spectacol si aduc o performanță inegalabilă inmomentul de față ;

b ) reducerea emisiilor de CO2. Valizele solare cu doua panouri monocristaline rabatabile de 50W, prevăzute cu un sistem fotovoltaic portabil cu sistem de conectare care sunt deja montate si gata pregatite pentru incărcarea bateriilor tehnologiilor achizitionate sau pentru iluminarea intrarii si a unor spatii din interiorul salii de spectacole SOHO Music.. Se poate folosi această sursă de energie solară mobilă oriunde si oricand. Sistem practic si compatibil pentru toate tipurile de baterii. Cu valiza fotovoltaica mobila se poate rezolva energia electrică pentru consumatori mici cum ar fi: iluminat cu becuri cu LED, aparate de radio, incarcatoare telefoane, ventilatoare, laptopuri, etc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al administratorului Crăciun Marius-Stelian, în cadrul proiectului Start up AIR vă invităm să parcurgeți interviul pe care acesta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Antreprenor Acasă?

R: De pe social media

Î: Ce te-a determinat să alegi să te înscrii în proiectul coordonat de Asociația Inceptus România?

R: Prospețimea și transparenta cu care erau prezentate avantajele accesării acestor fonduri.

Î: A fost determinantă obținerea finanțării nerambursabile pentru revenirea ta acasă din diaspora?

Da

Î: Consideri că a fost dificil să obții finanțarea de 33.000 euro pentru demararea afacerii tale?

R: Nu. Demersul a fost cât se poate de simplu și susținut de echipa proiectului

Î: Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale. 

R: Contribuția mea a fost de aproximativ 6000 de euro.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: Achiziționarea de jucării montessori care sunt destul de scumpe, plata chiriei pentru susținerea afacerii în prima fază, vizibilitatea crescută a proiectului.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Familiarizarea clienților cu noua viziune. Pentru asta am fost prezentă aproape zilnic la spațiu și am discutat cu fiecare în parte. Căutarea partenerilor și colaboratorilor pentru diverse acțiuni, gestionarea timpului și a programului dar aceasta a venit pas cu pas.

Î: Care sunt principalele achiziții pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă (categorii mari) ?

R: Modular de joacă, mobilier, jucării și echipamente de joacă.

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant și cu monitorul ? (birocrație, sfaturi, etc)

R: Relația a fost foarte bună și de susținere permanentă. Chiar am simțit ca sunt susținută și sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?

R: Da pentru ca piața resursei umane este destul de limitată. Ne-am adaptat și am susținut din mers prin reglaje zilnice, adaptarea fișei postului, discuții.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?

R: Nu. Aici a fost totul destul de bine gestionat.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru tipul de activitate desfășurat? Cum ai gestionat?

R: Da. Pentru că Tecuci este un oraș mic iar oferta limitată. Până la urmă am negociat un spațiu central.

Î: Un singur sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Să aibă încredere în ei, în viziunea lor, să se adapteze din mers, să înceapă ziua cu “azi va fi mai bine ca ieri” și să conștientizeze că nu exista greșeli, doar experiențe de viata și învățare

Î: Un singur sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Să își dea o șansă