Apex ServiceAuto din Cluj, sat Sânnicoară, oferă servicii performante si calitative pentru autovehicule, efectuate de personal calificat, capabil să utilizeze tehnologii moderne, precum diagnoza si geometrie computerizata, reparații mecanice, intervenții la sistemul de direcție, suspensie, frânare, transmisie, reparații electrice (reglare faruri, reparare demaroare si alternatoare etc. ).
Misiunea noastră este de a oferi servicii de calitate și răspunsuri prompte la toate problemele legate de întreținerea și reparația autovehiculelor, pentru confortul și siguranța clienților noștri.
Viziunea noastră este de a ajunge printre cei mai de încredere prestatori de servicii din domeniul service-urilor auto de pe piaţa locală.
Scopul nostru este de a furniza servicii performante, complete, în domeniul service-ului auto dar şi protejarea mediului înconjurător prin întreţinerea corespunzătoare a autoturismelor de către proprietari.

jtzjdgmfxhnvb
Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești tu antreprenorule?
Flaviu Moldovan, 26 ani, Inginer, MBA și antreprenor
Ce te-a determinat să faci acest pas uriaș în viață ta profesională și să-ți asumi acest risc?
La momentul respectiv, am considerat că jobul meu nu mă poate ajuta să ajung la independența financiară la care doream să ajung.
Care sunt calitățile personale care crezi că te ajută să reușești cu această afacere?
Seriozitate, preseverență, dorința de a excela.
Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start Up Sănătos-SUS
De pe pagina de social media a UMF Cluj.
Cum ți-a venit ideea de afaceri?
De mic copil am iubit mașinile și am fost fascinat de modul lor de operare, așa că atunci când am avut oportunitatea să dezvolt o afacere pe tema asta, am profitat de ea.
Este un domeniu în care ai experiență și expertiză sau ai ieșit din zona de confort și încerci ceva nou și diferit față de ce făceai până acum?
Și da și nu. Am avut mereu lagătura cu domeniul acesta prin prisma tatălui meu care este mecanic, iar înainte de aceasta aveam un job într-o corporație pe partea de inginerie. Dar acum pot să spun că mi-am ieșit din zona de confort și am îmbrăcat hainele de antreprenor.
De ce acum? Ai fi încercat și dacă nu apărea oportunitatea acestei finanțări?
Probabil că aș fi încercat, dar mai aveam nevoie de câțiva ani pentru a aduna bugetul necesar.
O scurtă descriere a ideii de afacere
Service auto. Doresc o afacere simplă care rezolvă o problemă reală cu care se confruntă 65% din populația țării, aceasta fiind mentenanța și repararea autovehiculelor. O afacere transparentă cu prețuri fixe în care clientul să aibă mereu încredere.
Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?
Birocrația, nerespectarea deadline-urilor de către furnizori și întârzierera clienților care nu aduc / ridică autoturismul la ora stabilită. Toate acestea au fost gestionate cu răbdare, atenție și comunicare, dar și prin procesul continuu de a identifica, evalua și a monitoriza managementul riscurilor.
Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului tău de afacere sau a fost necesar să aduci contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.
Suma nerambursabilă câștigată a fost acoperitoare pentru dezvoltarea planului de afacere.
Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului? Cum le-ai depășit?
Nu au fost probleme în identificarea, recrutarea și angajarea personalului.
Ai întâmpinat probleme în identificarea celor mai buni furnizori? Cum le-ai depășit?
Nu am întâmpinat probleme. Sunt niște furnizori consacrați în acest domeniu și dorind niște standarde înalte, am apelat la aceștia.
Care sunt așteptările tale ca antreprenor?
Să îmi cresc afacerea, să fiu relevant pe piața mea, să am un raport sănătos a timpului petrecut în afacere și cel petrecut în familie și să ajung mai aproape de independența financiară.
Cum îți vezi afacerea în 3 ani? Dar în 5 ani? Explică de ce crezi că previziunile tale s-ar putea îndeplini.
Consider că afacerea va avea un trend ascendent în tot ce înseamnă număr de programări, clienți, angajați, încasări și profit. Cred că aceste previziuni s-ar putea îndeplini deoarece sunt pasionat în acest domeniu și mă implic. Mi-am setat un goal în a crește afacerea și doresc să îl ating.
A trecut deja un an de când ai pornit pe acest nou drum. Ce lucruri noi și utile ai învățat pe parcurs?
În principiu tot ceea ce înseamnă să fii un antreprenor în partea practică și specific în țara în care trăim. Partea generală am învățat-o în cadrul unui MBA în limba engleză cât și în cadrul cursului de antreprenoriat antecedent accesării fondurilor, însă în acestea nu te învață care sunt toate instituțiile statului care sunt relevante cu afacerea pe care urmează să o dezvolți sau partea de contabilitate și relatia pe care trebuie să o ai cu contabilul.
Ce sfaturi ai da celor care doresc să devină antreprenori ṣi să acceseze fonduri nerambursabile?
Să nu se sperie, să acceseze fonduri nerambursabile, să fie atenți la barem și să răspundă concret la întrebările din proiect. Să studieze piața și să capete cât mai multă experiență în domeniul în care urmează să activeze.