Nume firmă: Simina ART

Administrator: Simina Tulai

Planul de afacere finanțat: Taste the Light Through Art

Programul de finanțare: România Start-up Plus

Cod CAEN: 8559 – Alte forme de învățământ n.c.a.

Locația de implementare: Cluj-Napoca, jud.Cluj

 

Atelierul de pictură Simina ART s-a născut din pasiunea Siminei pentru pictură și pentru starea de bine a celor din jurul ei. Combinând cele două, a înființat atelierul de terapie prin artă, unde a convins bună parte de clienți că terapia prin artă nu este o sintagmă goală, inventată doar de dragul marketingului.

Afacerea presupune organizarea unor ateliere creative pentru persoane fizice si juridice din zona Transilvania. Atelierele constau in activitati creative culturale, in principal colaj, pictura pe panza sidiverse alte suporturi de lemn, sticla, piele si textile.

Simina are o experiență vastă cu oamenii, practicând arta ca proces creativ, metodă de relaxare, autocunoaștere și dezvoltare de peste 2 ani. Din dorința de a se dezvolta , pe parcursul implementării planului de afaceri a participat și la un curs de branding personal, de unde a învățat foarte bine să pună în valoare cunoștințele ei astfel încât să genereze venituri în firmă.

În atelierul Siminei, procesul artistic este utilizat ca o unealta de autocunoastere si cunoastere este mai mult decat o arta a esteticului, devine o arta a transpunerii subconstientului in forme si culori prin inovarea procesului.

Mai multe despre Simina găsiți aici: https://siminaart.ro/despre-mine/

Valorile Siminei:

  1. Libertate.
  2. Adevăr. Trăiesc în adevăr și autenticitate, sunt onestă cu mine și cu cei din jurul meu.
  3. Talent, pus în slujba oamenilor și din a cărui manifestare mi se umple sufletul de bucurie.
  4. Aleg să tratez cu respect, căldură și compasiune oamenii (echipa, clienți, parteneri).
  5. Rodul, ca rezultat al manifestării talentului în ritmul potrivit.

Mesajul Siminei:

În întâlnirile noastre avem experiențe autentice, care rămân în sufletele noastre, ale celor care am trecut printr-un proces de exprimare creativ.Haide să călătorim împreună și să ne relaxăm sau, dacă îți dorești, să și descoperim lucruri inedite despre noi în cadrul întâlnirilor. Suntem pregătți să mergem înainte cu multă bucurie, autenticitate, smerenie, îndrăzneală și pace. Și te invităm și pe tine!

Pentru a înțelege mai multe despre traseul antreprenorial al Siminei în cadrul proiectului Start up AIR vă invităm să parcurgeți mini interviul pe care aceasta ni l-a acordat.

Î: Te rog să ne spui cum ai aflat despre proiectul Start up AIR?

R: O prietena mi-a spus ca exista posibilitatea finantarii pasiunilor noastre, o linie de finantare dedicata creativitatii. Ulterior, m-a invitat la o prezentare a proiectului sustinuta de Asociatia Inceptus.

Î: De ce ai ales să te înscrii în proiectul Start up AIR coordonat de Asociația Inceptus România?

R: In urma prezentarii, am inceput sa ma documentez, am decis ca voi aplica pentru obtinerea fondurilor, dupa care am studiat putin piata si am cerut recomandari in domeniu. Am avut alte intalniri cu oameni din bransa lor si la final am decis ca ei sunt cei mai de incredere si ofera cel mai mult sprijin. Nu regret decizia. Recomandarile au cantarit mult in luarea deciziei.

Î: A fost dificil să obții finanțarea (de max 148.600 lei) pentru demararea afacerii tale?

R: Nu as spune dificil (daca te implici si iti dai tot interesul), mai degraba anevoios si cu o investitie de timp mai mare decat se estima initial.

Î: Ajutorul financiar nerambursabil a fost suficient pentru dezvoltarea planului tău de afaceri sau a fost necesară și o contribuție proprie? Dacă da, te rog să menționezi cu aproximativ suma pe care ai cheltuit-o din economiile tale.

R: In cazul afacerii mele, a fost suficient.

Î: Cum te-a ajutat finanțarea obținută? Menționează primele 3 beneficii care îți vin în minte.

R: Imi doream foarte mult sa am o activitate profesionala bazata pe pasiunile mele: arta si sprijin pentru oameni. Finantarea m-a ajutat sa pun in aplicare mai repede acest vis, avand sprijin pentru primul an de activitate. Cred ca o resursa financiara la inceput de drum, minimizeaza mult riscul esecului, mai ales daca vine la pachet cu instruire si sprijin in implementare.

Î: Menționează care sunt cele mai mari 3 provocări pe care le-ai întâmpinat și cum le-ai gestionat?

R: Cea mai mare provocare au fost angajarile, fluctuatia de personal si dificultatea in gasirea unor oameni dispusi sa invete, sa faca cu pasiune ceea ce fac si sa formeze o echipa.

A doua provocare serioasa si neasteptata a fost situatia economica la nivel national si restrictiile impuse de virusul COVID 19, care au determinat reinventarea intregii activitati a firmei.

A treia cred ca este intelegerea gresita a conceptului de terapie prin arta. Singura solutie aici, este sustinerea adevarului in orice forma posibila, in media, promovari, site si in discutiile cu clientii.

Î: Care sunt principalele achiziții (categorii mari) pe care le-ai efectuat din finanțarea nerambursabilă?

R: Salarii, materiale consumabile si echipamente tehnologice

Î: Cum consideri că a fost relația ta cu echipa administratorului de grant?

R:  A fost foarte buna, onesta, deschisa si cu mult sprijin din partea lor. Am luat decizia buna cand am ales sa colaboram, desi aveam si alte variante care pareau mai promitatoare din punct de vedere financiar.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea, recrutarea și menținerea personalului angajat? Cum le-ai depășit?

R:  Da, a fost cea mai mare provocare in firma. Am solicitat sprijin din partea unei firme specializate in recrutare si inductie personal.

Î: Ai întâmpinat probleme în identificarea furnizorilor / clienților? Cum le-ai depășit?

R: In cazul meu, nu au fost probleme la acest capitol.

Î: A fost dificil să identifici un spațiu potrivit pentru derularea activității? Cum ai gestionat situația?

R: Functionand pe baza de colaborari cu diverse locatii in care se desfasoara activitatea, a fost o provocare gasirea colaborarilor potrivite si deschise spre activitati creative. Am cautat sa ofer cat mai multe beneficii colaboratorilor astfel incat sa fie o situatie win win.

Î: Un sfat pentru viitori antreprenori care intenționează să acceseze fonduri nerambursabile.

R: Aloca in agenda saptamanala timp special pentru proiect, inca de la decizia de a aplica pana la finalizarea implementarii proiectului. Vei avea nevoie de timp, chiar daca nu iti dai seama de la inceput. E minunat sa primesti fonduri nerambursabile, dar „costul” platit este timpul alocat si rabdarea pentru birocratia necesara. Asuma-ti si aplica fara ezitare.

Î: Un sfat pentru o persoană care intenționează să se lanseze în afaceri.

R: Fa din pasiune ceea ce faci. Cauta motivatia interna autentica si o sa ai combustibilul necesar sa treci peste orice provocari. Nimic nu te implineste si nu iti aduce mai multa pace si bucurie decat sa faci ceea ce iti place.

Î: Menționează care sunt avantajele afacerii

R: Detinerea unei afaceri are un avantaj care nu cred ca il poti obtine altfel: libertate. Da, are un cost, dar merita din plin. Avantajul afacerii mele in mod specific, este posibilitatea de reinventare si adaptare la nevoile pietei si faptul ca oamenii vor avea mereu nevoie de vindecare si sprijin.

Î: Menționează care sunt dificultățile afacerii

R: Necesitatea educarii/informarii pietei. In Romania, conceptul de terapie prin arta inca este gresit inteles. Din ceea ce am experiementata pana acum, dupa ce clientii beneficiaza de serviciile Simina ART, sunt complet uimiti de rezultate si beneficii, afirmand ca erau convinsi ca terapia prin arta e doar o vorba goala.